Trods beskyldninger om ”kønsaktivistisk propaganda”: Normstormerne rykker ind i de yngste klasser

Den nonbinære aktivist Ivy-Oak Bech Charlton udvikler materiale for Normstormerne til 0.-3. klasse. Normstormerne bryder med dele af skolens faglige fundament, mener forskningschef

Den omstridte organisation Normstormerne vil nu også tilbyde undervisning til børn i 0.-3. klasse.
Den omstridte organisation Normstormerne vil nu også tilbyde undervisning til børn i 0.-3. klasse. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix.

De blev beskyldt for indoktrinering og kønsaktivistisk propaganda, da undervisningstilbuddet Normstormernes undervisningsmateriale ved en fejl blev lækket til offentligheden i sommer. Forud for dette havde Kristeligt Dagblad og andre medier uden held forsøgt at få indsigt i den undervisning, som den kønsaktivistiske organisation i adskillige år har tilbudt skoler i Københavns Kommune.

Men på trods af den hårde kritik holdt kommunalpolitikere hånden over Normstormerne, og nu bliver projektet udvidet. Snart kan københavnske skoleelever helt ned til 0. klasse få undervisning af Normstormerne, som vil gøre op med normer inden for eksempelvis køn. Lige nu er man ved at udvikle materialet til det, lyder det fra organisationen.