Prøv avisen

Trossamfund risikerer at miste godkendelse

Formanden for Islamisk Trossamfund gik foran, da den yderligtgående muslimske organisation Hizb-ut-Tahrir tidligere på måneden demonstrerede i København, og det har vakt vrede på Christiansborg. -

Islamisk Trossamfund er blevet upopulært på Christiansborg, fordi formanden deltog i en demonstration med Hizb ut-Tahrir. S og K vil have trossamfundet set efter, mens Ny Alliance og DF er klar til at fjerne den officielle anerkendelse

Danmarks største muslimske forening er under stærkt pres.

Socialdemokraterne og De Konservative vil have Islamisk Trossamfund set efter, mens Ny Alliance og Dansk Folkeparti er klar til fjerne den officielle anerkendelse og dermed skatteprivilegiet fra foreningen.

"Genovervej anerkendelse"
Socialdemokraterne opfordrer justitsminister Lene Espersen (K) til at genoverveje den officielle anerkendelse af Islamisk Trossamfund.

Integrationsordfører Henrik Dam Kristensen (S) siger, at justitsministeren meget hurtigt bør få sit sagkyndige råd til at revurdere trossamfundet.

- Udvalget skal se på, om trossamfundet har bevæget sig væk fra det, vi i sin tid godkendte dem på, siger Henrik Dam Kristensen til TV2 News.

Kritik af tvetunget tale
Han mener, at trossamfundet skal fratages sine privilegier - også til vielse og begravelse - hvis det sagkyndige udvalg når frem til, at trossamfundet ikke længere følger den måde, "man agerer på i Danmark".

- Jeg bryder mig ikke om, at man har meget ledende personer, som demonstrerer sammen med Hizb-ut-Tahrir. Jeg synes også, at vi engang imellem hører tvetunget tale. Der bliver sagt det ene det ene sted og det diametralt modsatte det andet sted, siger Henrik Dam Kristensen.

Mange bizarre trossamfund
SF ser derimod ingen grund til et eftersyn af Islamisk Trossamfund. I så fald burde mange trossamfund med bizarre tendenser undersøges, mener kirkeordfører Pernille Vigsø Bagge, der er cand.theol. Bizarre elementer findes også inden for folkekirken, mener hun.

- Hold tungen lige i munden eller undersøg alle trossamfund, siger Pernille Vigsø Bagge.

Ritzau