Prøv avisen

Turister i kø for at se Mårup Kirke blive pillet ned

Der er kun 9-10 meters afstand mellem Mårup Kirke og skrænten. Kirken er i gang med at blive pillet ned. - Foto: Morten Rasmussen.

To ture til Mårup Kirke har været helt fyldte, og turistkontoret arrangerer nu flere ture

Der er lige nu en enestående chance for at se en middelalderkirke bliver pillet ned sten for sten.

I stedet for at lade bulldozere smadre Mårup Kirke eller vente på, at den dratter ned ad skrænten og i havet, er arkæologer ved at pille kirken langsomt fra hinanden. Og det tiltrækker stor opmærksomhed fra turister.

- Turene er blevet helt vildt efterspurgt. I dag har der været to rundvisninger, der begge var overtegnede, fortæller Claus Brøndum, chef for Lønstrup Turistbureau, der arrangerer turene.

Hver rundvisning har plads til 30 deltagere, og turistkontoret er nu i gang med at arrangere flere ture torsdag. Museumsinspektør Thomas Bertelsen fra Nationalmuseet fortæller blandt andet om kirken på rundvisningen.

- Det er eneste gang i Danmark, at man piller en middelalderkirke ned sten for sten. Man aflæser historien undervejs og finder ud af mange spændende ting, siger Claus Brøndum.

Venner af Mårup Kirke ønsker nedtagningen af Mårup Kirke udskudt. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2008) Foto: Jens nøRgaard Larsen