Prøv avisen

Tusindvis af danskere til krystalhealing, yoga og auratydning

Flere tusinde mennesker valgte i weekenden at besøge helsemessen i Falconer Centret i København. Her er det håndaflæser Christian Sejr, der med en lup i hånden betjener en kunde. – Foto: Cæcilie Philipa Vibe Pedersen.

Folk strømmede til weekendens krop-sind-ånd helsemesse i Falconer Centret i København. Her kunne de besøgende prøve alt fra krystalhealing og yoga til håndlæsning og auratydning

Hummm. Hummm.

To kvinder sidder over for hinanden på to sorte klapstole i et lille hjørne af Falconer Centret. I en langsom bevægelse rejser den ene kvinde sig op, former armene som bue, så den siddende kvindes overkrop er indhyllet af hendes arme. Hun har ingen sko på, og fra et sted dybt nede i maven lyder endnu et bastungt hummm.

Prøv Soul Voice for 150 kroner står der med sorte bogstaver på et lille, hvidt skilt, der hænger på væggen. Det er 43-årige Birgitte-Helena Winther, der har standen. Hun fortæller, at Soul Voice er terapeutisk stemmearbejde, hvor det handler om at synge sig fri for smerte, eller hvad der ellers kan tynge kroppen.

Her kan man lære at åbne op og give slip på sine blokeringer gennem sang. Vi kan frisynge dig, men man kan også lære sig selv det, fortæller kvinden, som normalt tager mellem 750-900 kroner for en halvanden times behandling.

Birgitte-Helena Winther er bare en blandt mange alternative og holistiske behandlere, der i weekenden indtog Falconer Centret i København, som ellers mest er kendt for at lægge hus til store koncerter. Mere end 8000 mennesker var forbi i løbet af weekenden, og det var både kvinder og mænd, der gik rundt mellem de 220 stande, hvor alt fra smykker, helsekost og forskellige alternative behandlinger var til salg.

Her kunne man få læst sine hænder eller blive spået ved hjælp af krystalkugler, blive healet eller forsøge sig med meditation. Kroppen var i fokus på messen, og ved standene blev der tilbudt forskellige former for behandling, der kan frigive kroppen for negative energier.

For Anders Laugesen, cand.phil. og radiovært på P1 programmet Tro og eksistens, er messen et udtryk for, at stadig flere mennesker er søgende.

"Det tyder på, at danskernes verdensbillede er blevet mere komplekst, og måske savner de en kropslighed og spiritualitet i folkekirken. Derfor søger de mod det alternative i stedet," siger han.

Kroppens energi er også i centrum på en stand længere inde på messen.

Rør venligst ikke ved flaskerne står der ved et lille podie, hvor flasker i alverdens farver er stillet op på rad og række. "Det er olie blandet med vand og urteudtræk, som har krystalenergi, og kan hjælpe til at løsne op for blokeringer i kroppen", fortæller Edith M. F. Jensen på 70 år.

Hun er oprindeligt uddannet frisør, men tilbage i 1989 blev hun interesseret i Aura Soma, som det hedder. Her skal man vælge fire flasker ud fra sin intuition, og ved at smøre sig ind i olierne kan man få styrket sit energifelt. Derudover kan man få taget et billede, hvor man kan se farven på sin aura og på den måde finde frem til, hvilke energifelter, man skal arbejde mere med. Det er fortrinsvis kvinder, der køber olierne, fortæller hun. Kvinder i alle aldersgrupper, der ønsker at lære mere om sig selv.

Ingeniør Pernille Grønbæk på 40 år er en af dem. Hun har lige købt nogle flasker, men det er ikke første gang, hun har købt olierne. I flere år har hun smurt sig ind i de farverige olier. For hende hænger det simpelthen sammen med velvære.

"Jeg har altid nogle flasker derhjemme. Det er sådan en ren instinktiv ting for mig, og jeg smører mig ind i det hver dag. Mine børn bliver også smurt ind i olierne," siger ingeniøren, som i dag vælger en rød flaske.

"Det er en farve, der giver styrke og bedre kontakt til sig selv," fortæller Edith M. F. Jensen, inden hun vender sig om for at tale med en ny kunde, der har fået taget et billede og gerne vil høre mere om sin aura.