Prøv avisen

TV2 Vejret: Vi måler de højeste hastigheder nogensinde

Lokale vejrstationer viser målinger om stedvis orkan. Vi skal tilbage til 1967 for at finde lignende tilfælde

De højeste vindhastigheder nogensinde blæser lige nu ind over lokale dele af landet.

Det oplyser TV2 Vejret.

- Det er meget, meget voldsomme vindstød, der er hen over Danmark, og det er mange år siden, vi sidst har set det, fortæller TV 2 Vejrets metrolog Danny Høgsholt til Ritzau.

TV2 Vejret henviser til DMI's officielle målinger. Ved vejrstationen ved Kegnæs Fyr på Als har man målt de største vindhastigheder nogensinde, fortæller Danny Høgsholt.

Selvom orkanen den 3. december 1999 var noget mere omfattende i udbredelse og varighed, så er vindhastighederne ifølge TV2 Vejret i sig selv ikke før set i Danmark.

For at nå op på orkanstyrke skal vinden nå op på en hastighed på 33 meter i sekundet, og det har man ud over Kegnæs Fyr også målt ved kystbyen Vester Vedsted tæt på Vadehavet.

- Man havde ved Kegnæs Fyr målt 39 meter i sekundet i middelvind, og det er et godt stykke over fuld orkan. Og så har man haft vindstød på helt op til 54 meter i sekundet. Det er tæt på 200 kilometer i timen, så det er noget voldsomt.

- Stormen er den værste i Danmark siden 2005, og det er noget voldsommere, end vi umiddelbart lige havde forestillet os. Vi havde ikke regnet med at se så høje tal, som vi ser lige nu, og det er noget kraftigere, end hvad vi er vant til i oktober måned, siger han.

DMI oplyser yderligere til Ritzau, at man har registreret stedvis orkanstyrke i hele landet.