Udenrigsminister åbner for øget indvandring fra Afrika

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) erklærer sig åben for det, han betegner som ”intelligent immigration” til Europa. Foto: Polfoto

Danmark skal bevare sin grænsekontrol , indtil EU’s ydre grænser er sikre, selvom det kan tage mange år, før det sker. Men Europa bør også være åben for øget indvandring fra Afrika, blot indvandrerne udvælges på baggrund af kompetencer, mener udenrigsminister Kristian Jensen (V)

600 millioner afrikanere skal ud på arbejdsmarkedet de kommende år. Samtidig falder antallet af europæere på grund af de lave fødselsrater. Det får nu udenrigsminister Kristian Jensen (V) til at erklære sig åben for det, han betegner som ”intelligent immigration” til Europa. Han kalder migration for den største udfordring for Vesten i det 21. århundrede.

”Hvis ikke der er en økonomisk fremtid i deres egne lande, vil de emigrere. Og hvis vi ikke gør noget, risikerer vi, at de vil søge mod Europa,” siger Kristian Jensen.

Han mener derfor, at man både skal forsøge at forbedre levevilkårene i de afrikanske lande og samtidig skaffe samarbejdsaftaler med flere afrikanske lande på samme måde, som det er lykkedes Spanien at få et samarbejde med Marokko, som har bremset den tidligere meget store flygtningestrøm derfra.

”Vi skal også åbne mulighederne for legal migration. Vi skal huske på, at Europa er et kontinent, hvor befolkningssammensætningen ændrer sig. Vi vil have befolkningsfald på grund af lavere fødselsrater. Det kræver, at vi tillader migration på baggrund af uddannelser, jobmuligheder og kompetencer.

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.