Prøv avisen

Udviklingsminister afbryder besøg i Mellemøsten med øjeblikkelig varsel

Udviklingsminister Christian Friis Bach afbryder besøg i Mellemøsten. Foto: Thomas Lekfeldt/ Denmark

Danmarks udviklingsminister Christian Friis-Bach (R) siger, at et "hjemligt politisk emne" er grunden til, at han afbryder sin rejse i Mellemøsten med øjeblikkelig varsel

Netop hjemvendt til Jerusalem fra sit besøg i Gaza kalder udviklingsminister Christian Friis-Bach (R) journalister, rådgivere og udenrigsministeriets udsendte ind i et lille lokale på American Colony hotellet i Østjerusalem.

Jeg har besluttet at afbryde min rejse hernede med øjeblikkelig varsel og tager det første fly hjem til Danmark, siger ministeren.

En melding, der betyder, at de planlagte møder i aften og i morgen ikke vil finde sted.

Christian Friis-Bach ønsker ikke at kommentere på årsagen for den pludselige afbrydelse af rejsen, men siger til Kristeligt Dagblad, at et hjemligt politisk emne er dukket op.

Under rejsen har Friis-Bach dækket for udenrigsminister Villy Søvndal, der er sygemeldt. Søvndal skulle selv have besøgt Israel og Det Palæstinensiske Selvstyre i denne måned.

Under sit besøg har Christian Friis-bach mødt den israelske viceudenrigsminister Zeev Elkin og en række menneskerettighedsorganisationer. Blandt de aflyste møder er morgendagens planlagte møde med den palæstinensiske premierminister Rami al-Hamdallah og udenrigsminister Riyad al-Maliki.

Sikkerhedskilder i Det Palæstinensiske Selvstyre afviser, at ministerens afbrydelse af besøget kan være relateret til eventuelle sikkerhedstrusler mod den danske delegation.