Uforglemmelig rejse til farverige Etiopien

Tag med Kristeligt Dagblad og Unitas Rejser på en fascinerende rejse til Etiopien den 7.-23. oktober 2011 og kom tæt på Dansk Etiopiermissions arbejde

-Deltagerne på læserrejsen kommer vidt omkring i Etiopien og kommer blandt andet til at opleve Addis Abebas højhuse, der ligger side om side med blikskure, og til at få et indblik i det kirkelige liv i landet. --
-Deltagerne på læserrejsen kommer vidt omkring i Etiopien og kommer blandt andet til at opleve Addis Abebas højhuse, der ligger side om side med blikskure, og til at få et indblik i det kirkelige liv i landet. --. Foto: Unitas Rejser.

Etiopien byder med 13 måneders solskin velkommen til et farverigt møde i et land fyldt af kontraster. Helt moderne højhuse med glasfacader side om side med bølgeblikskure. Den nyeste Toyota, der dytter ad brændehandleren, som driver sine æsler frem i et trafikalt virvar. Sådan møder du Addis Abeba, Etiopiens hovedstad, når du forlader lufthavnen.

I det nordlige Etiopien folder et monumentalt bjerglandskab sig ud for den besøgendes øjne med dybe dalkløfter og et kludetæppe af marker, der breder sig op ad bjergsiderne. Landet gemmer på en årtusindgammel historie i form af klostre og kirker fra den etiopisk-ortodokse kirke og byder på kirker hugget ud i bjergklipperne i Lalibela. Det gamle kejserriges hovedstad, Axum, med en historie, der går tilbage til dronningen af Saba 1000 år før Kristus, og Tanasøen med sivbåde og Den Blå Nil. Etiopien har et rigt kirkeliv med mange trosretninger og den hurtigst voksende lutherske kirke i verden – Mekane Yesus Kirken. Et besøg ved en gudstjeneste i en kirke giver en ny oplevelse af glæde, lovsang og medleven.

I det sydlige Etiopien strækker Rift Valley sig ned gennem landet, og landskabet breder sig ud i endeløse vidder. Støv, kvægflokke, termittuer og et mylder af mennesker og dyr langs vejene. Danske missionsselskaber har siden 1950'erne arbejdet i det sydlige Etiopien og forenet forkyndelse, undervisning og lægehjælp i en håndsrækning til menneskene her. Et arbejde, der i dag føres videre af dem selv.

Det etiopiske køkken lokker med velsmagende retter, og her er det normalt at bruge fingrene, når man spiser. Ligesom den stærkt krydrede mad gør Etiopien et stærkt indtryk på den, som åbner sig for det.

bagsiden@k.dk