Prøv avisen

Unge kvinder kæmper med alkoholproblemer

ARKIV--Kvinder helt ned til 18 år behandles for massive alkoholproblemer. En tidlig alkoholdebut er fælles for de unge kvinder, der kommer i behandling. - Foto: JØRGEN JESSEN

Kvinder helt ned til 18 år behandles for massive alkoholproblemer. En tidlig alkoholdebut er fælles for de unge kvinder, der kommer i behandling

Danske unge har tidlig alkoholdebut, og det betyder, at flere ganske unge kvinder må på afvænning, skriver MetroXpress.

- Den kvindelige gennemsnitsalder bliver lavere og lavere. For bare fem år siden var den på 45 år, nu er den nede på 35 år. Vi har hjulpet en del kvinder i begyndelsen af 20'erne og helt ned til 18 år, siger Pia W. Thybo, som er centerleder i Behandlingscenter Himmerland.

Tendensen går igen over hele landet, viser avisens rundringning og statistik fra magasinet Helse.

- Når de unge kvinder kommer til os, så er de alkoholikere. Så har drikkeriet fået så store konsekvenser, at deres liv er fuldstændig kaotisk. Det er sket, fordi vi har fået en kultur, hvor det er i orden at drikke i bund som pige, siger Birgit Hageneier, afdelingsleder i Multihuset Tjele.

Fælles for de unge kvinder, der kommer i behandling, er, at de er begyndt at drikke i 12-13-års­alderen, forklarer Birgit Hageneier, der advarer om, at udviklingen vil fortsætte, hvis ikke teenagepiger bliver advaret om, at de hurtigere bliver afhængige af alkohol.