V-formand vil af med coronarestriktioner om to uger

Omikronvarianten baner ifølge Jakob Ellemann-Jensen vej for, at coronarestriktioner snart bør droppes helt.

Jakob Ellemann-Jensen opfordrer til, at kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom bør droppes ved udløb. Kategoriseringen står til at udløbe 5. februar. (Arkiv).
Jakob Ellemann-Jensen opfordrer til, at kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom bør droppes ved udløb. Kategoriseringen står til at udløbe 5. februar. (Arkiv). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Om to uger bør det være slut med mundbind, coronapas og andre coronarestriktioner i Danmark.

Det siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, til Berlingske.

- Sygdommen er nu en anden. Vi er godt vaccinerede, og de fleste, der bliver smittede, oplever et mildere sygdomsforløb.

- Jeg kender godt seriøsiteten i det her, men med omikronvarianten er der tale om en anden type sygdom, og det er vi simpelthen nødt til at tage bestik af, fordi omkostningerne er meget, meget, meget store med den måde, vi har håndteret epidemien på, siger Jakob Ellemann-Jensen til Berlingske.

Han opfordrer samtidig til, at kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom bør droppes ved udløb. Kategoriseringen står til at udløbe 5. februar.

Onsdag ventes regeringen at fremlægge en plan for, hvilke coronarestriktioner der forlænges eller ophæves efter 31. januar.

Regeringen har bedt Epidemikommissionen om at vurdere, om restriktionerne skal lempes.

Epidemikommissionen er også blevet bedt om at vurdere, om covid-19 skal betegnes som en samfundskritisk sygdom.

Ifølge Jakob Ellemann-Jensen bør det ikke længere være tilfældet.

Ellemann understreger, at hans plan for coronahåndteringen baserer sig på den nuværende situation.

/ritzau/