V: Indvandrere må rette ind efter danske værdier

Venstres Inger Støjberg lægger sig på samme linje som Dansk Folkeparti i debat om danske værdier.

Udlændinge kan komme til Danmark og leve, som de vil. Men de kan ikke komme til Danmark og ændre på de grundlæggende frihedsrettigheder i det danske samfund.

Sådan lyder det fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, som under tirsdagens debat i folketingssalen støtter Dansk Folkepartis linje i debatten om de danske værdier.

Ifølge Inger Støjberg er der indvandrere, der ikke har forstået, at de må indrette sig efter danske normer:

- Vi har problemer med ghettoer, hvor danske værdier ikke er rodfæstet. Vi ser sharia-tilhængere, der underlægger andre deres middelalderlige tanker.

- Vi har unge mennesker, der er så radikaliserede, at de er klar til at rejse til Syrien for at slå sig selv og andre ihjel. Vi har moskeer, der aktivt modarbejder demokratiet.

- Så længe holdninger som disse florere og trives i vores samfund, så er de danske værdier og frihedsrettigheder sat under pres, siger Inger Støjberg.

Hun har ad flere omgange været kritiseret fra Venstres egen EU-parlamentariker Jens Rohde for at gå for vidt i flygtningedebatten. Det har dog ikke fået Venstres politiske ordfører til at ændre kurs.

Hendes udmeldinger kan tolkes i retning af, at Venstre efter terrorangrebene i Frankrig er ved til at rykke tættere på Dansk Folkeparti i udlændingedebatten. Det kan få betydning, hvis blå blok vinder valget.

- Venstre tager skarpt afstand fra enhver form for tvungen ændring af adfærd og enhver slags "retten-ind", siger Inger Støjberg og tilføjer:

- Alle i Danmark skal have lov til at praktisere deres religion, som de ønsker det. Det vil sige, at man kan holde jul lige så tosset, man vil. Man kan holde eidfester og sabbat og alt muligt andet lige så tosset, man vil.

- Men helt grundlæggende må det være sådan, at når man kommer til et nyt land, så må man tager kulturen til sig. Og så må man indordne sig under normerne og værdierne i det samfund, man skal være en del af, siger Inger Støjberg.