Prøv avisen
Kristeligt Dagblads Pris 2015

Vågekoner belønnes med Kristeligt Dagblads Pris

Foto: Petra Theibel Jacobsen

Med referencer til Ludvig Holbergs ”Jeppe på Bjerget” lød en stor tak fra den 76-årige vågekone Jonna Kristensen i aftes, da hun på vegne af vågekonegruppen i Hanstholm modtog Kristeligt Dagblads Pris 2015

"Jeg har det lidt som Jeppe i baronens seng. Drømmer jeg, eller er jeg vågen? Jeg føler sådan set, at jeg er meget vågen, for jeg kan mærke nogle sommerfugle, der basker i maven. Men også som i en drøm, fordi et arbejde, der føles så naturligt og så selvfølgeligt, kan udløse så fornem en pris som den her.”

Med referencer til Ludvig Holbergs ”Jeppe på Bjerget” lød en stor tak fra den 76-årige vågekone Jonna Kristensen i aftes, da hun på vegne af vågekonegruppen i Hanstholm modtog Kristeligt Dagblads Pris 2015. 
 
Det skete på Nationalmuseet i København under et efterårsmøde for Kristeligt Dagblads repræsentantskab. Ved prisoverrækkelsen lagde avisens bestyrelsesformand, Ivar Brændgaard (tv.), vægt på vågekonernes uegennyttige indsats, der ikke blot aflaster de døende i en svær tid, men også de pårørende.

En indsats, der har betydet, at færre har draget deres sidste suk alene, og et arbejde, der har spredt sig som ringe i vandet. De nordjyske vågekoner har således inspireret landsdækkende organisationer til også at etablere vågekonetjenester rundt omkring i Danmark.

Modtageren af Kristeligt Dagblads Pris får en statuette, der er udarbejdet af kunstneren Niels Helledie, samt 25.000 kroner