Prøv avisen

Vaccine-status: Sådan klarer Danmark sig sammenlignet med resten af verden

Israel, Storbritannien og USA fører vaccine-kapløbet i den vestlige verden, mens EU halter en smule efter. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Hvor hurtigt bliver danskerne vaccineret sammenlignet med andre landes befolkninger? Hvor mange er allerede færdigvaccineret? Og hvilken af vaccinerne bliver danskerne egentlig stukket med? Kristeligt Dagblad giver overblikket

Søndag den 27. december fik den 79-årige fynbo Leif Heiselberg et lille stik i overarmen, hvilket gjorde ham til den første dansker, der blev vaccineret mod coronavirus. Selvom det var en historisk dag i Danmark – hvilket live-udsendelser fra både vaccine-transporten og landets plejehjem var et bevis på – var man i lande som Israel, Storbritannien og USA allerede godt i gang med at vaccinere befolkningen.

EU havde nølet med indkøbet af vacciner, lød forklaringen og ikke mindst kritikken. Men selvom Unionen fik en træg start, er der dog kommet en smule mere fart på udrulningen nu. Også i Danmark, som i begyndelsen udmærkede sig som det land i EU, der havde vaccineret den største andel af befolkningen.

I denne artikel følger Kristeligt Dagblad udviklingen og opdaterer hver dag grafikkerne, der skaber overblik over Danmarks vaccine-indsats.