Amerikansk hyldest til træskoen

I sidste uge påpegede sygeplejersken Harun Demirtas i et debatindlæg i Morgenavisen Jyllands-Posten dog, at han og kollegerne har så travlt, at de må ty til andet fodtøj end træskoene. Arkivfoto. Foto: Thomas Wilmann / POLFOTO

På fødderne af danske sygeplejersker, kokke og landmænd sidder der træsko. Sådan har det været i årtier, og danskerne er ikke ene om at elske det komfortable fodtøj

På fødderne af danske sygeplejersker, kokke og landmænd sidder der træsko. Sådan har det været i årtier, og danskerne er ikke ene om at elske det komfortable fodtøj.

Ifølge en artikel i avisen The New York Times er amerikanerne faldet for de skandinaviske træsko eller ”clogs”, som de hedder over there efter den lyd, de laver på et hårdt underlag. Det er blandt andet firmaet Dansko, der drives af danskfødte Peter Kjellerup og hans hustru, som har haft succes med salg af træsko til et amerikansk publikum siden 1990.

Skoene er neutrale, og har man én gang stukket fødderne i et par, tager man dem ikke af foreløbig, fremhæver artiklen. I Danmark har vi en solid tradition for træsko, og brugen går i hvert fald tilbage til 1700-tallet, hvor skoen var skåret i ét stykke træ, fortæller museumsinspektør ved Arbejdermuseet, ph.d. Helle Leilund.

I begyndelsen af 1900-tallet rykkede træsko med befolkningen til byerne og blev standardfodtøj i

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.