Venstre modsætter sig ikke Støjberg i en regering

Ordfører tager ordet og slår fast, at Venstre ikke vil modsætte sig, at Støjberg kan blive en del af regering.

Venstre præsenterer en ny reform af beskæftigelsesindsatsen i Danmark på et pressemøde mandag den 15. august 2022. Partiet bliver dog spurgt en del ind til den parlamentariske situation. Tidligere mandag har De Konservatives leder meddelt, at han - ligeso
Venstre præsenterer en ny reform af beskæftigelsesindsatsen i Danmark på et pressemøde mandag den 15. august 2022. Partiet bliver dog spurgt en del ind til den parlamentariske situation. Tidligere mandag har De Konservatives leder meddelt, at han - ligeso. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

På et pressemøde om Venstres jobcenterudspil bliver formand Jakob Ellemann-Jensen (V) spurgt, om Inger Støjberg, som sidste år fik en rigsretsdom, kan blive en del af en blå regering.

Det kan hun godt, siger Troels Lund Poulsen, som er partiets finansordfører, selv om Jakob Ellemann-Jensen til at begynde med afviser at svare.

- Hvis man har udstået sin straf, så er man - om man så må sige - renset, siger Troels Lund Poulsen, som pointerer, at det er det samme, som Venstres formand også har sagt ved flere lejligheder.

- Det, du spørger om, er, at hvis Inger Støjberg ønsker at komme i regering, vil Venstre så forhindre det? Og nu kan Venstres formand så korrekse mig. Nu går jeg langt ud på planken.

- Men vi kommer ikke til at modsætte os, at Inger Støjberg potentielt kan blive en del af en regering, hvis mandaterne falder ud på den måde.

Kort forinden havde Jakob Ellemann-Jensen ellers afvist at svare på spørgsmålet:

- Prøv at høre. Jeg kommer ikke til at stå og fordele ministerposter og den slags i dag. Alle de der bogstavkombinationer og fordelingen af ministerposter er minimum én postgang og ét folketingsvalg for tidligt, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen.

Efter Troels Lund Poulsens svar tager formanden dog ordet igen.

- Da Inger Støjberg blev stemt ud af Folketinget, handlede det om, at du ikke både kunne afsone en dom og sidde i Folketinget samtidig. Og ved den lejlighed sagde vi jo klart og tydeligt, at når den dom var afsonet, så var det vælgernes dom, som vi har respekt for herinde, siger V-formanden.

I december blev den tidligere Venstre-minister Inger Støjberg kendt skyldig i at overtræde ministeransvarlighedsloven. Hun har efterfølgende afsonet 60 dages ubetinget fængsel i fodlænke.

Siden har hun dannet et nyt parti, Danmarksdemokraterne, som på rekordtid blev opstillingsberettiget, og som ifølge målinger står til at brage ind i Folketinget.

Tidligere mandag holdt De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, pressemøde, hvor han annoncerede, at han går efter at blive statsminister. Dermed er der to statsministerkandidater i blå blok.

Ved det pressemøde blev han ligeledes spurgt, om en tidligere rigsretsdømt politiker kan blive en del af en regering.

Til det svarede han:

- Vi har det sådan i Danmark, at når man har udstået sin straf, så har man udstået sin straf, så har man betalt sin gæld til samfundet, sagde han.

/ritzau/