Venstretop: Drøm om blå regering styrket med Støjberg-parti

V-gruppeformand har ringet til Støjberg og ønsket hende tillykke med det nye parti, Danmarksdemokraterne.

Det er mere sandsynligt nu end tidligere, at der kommer en borgerlig regering efter næste folketingsvalg, som følge af at tidligere udlændingeminister Inger Støjberg har stiftet et nyt parti.

Det siger gruppeformand Thomas Danielsen (V) fra Støjbergs forhenværende parti til Jyllands-Posten.

- Jeg tror, at der nu bliver endnu større chancer for, at vi får en borgerlig regering. Fordi der er endnu flere kræfter, som kommer til at arbejde for det. Og det er kun positivt i vores optik, siger han.

Inger Støjberg har torsdag annonceret, at hun fremover vil være kendt som en del af partiet Danmarksdemokraterne. Et nyt parti, hun har oprettet, og som i denne uge blev godkendt af Valgnævnet.

Inger Støjberg var medlem af Venstre indtil februar 2021. Hun forlod partiet, efter at et flertal i Venstre stemte for at sende hende for Rigsretten i en sag om ulovlig adskillelse af asylpar, hvor den ene part er mindreårig.

Hun blev i december 2021 dømt. Kort efter stemte et flertal i Folketinget for, at hun var uværdig til at fortsætte som folketingsmedlem.

Thomas Danielsen byder generelt Inger Støjbergs nye parti varmt velkommen.

Han siger, at han håber, hun hurtigt får samlet de nødvendige vælgererklæringer, så hun og partiet kan være en del af blå blok.

Til gengæld kan Thomas Danielsen ikke umiddelbart nævne konkrete forskelle på Danmarksdemokraterne og Venstre.

Inger Støjberg har sagt, at Danmarksdemokraterne blandt andet skal stå på provinsens side over for de såkaldt fine saloner i København.

Hun mener, at der er brug for bedre "forbindelseslinjer" mellem København og resten af landet.

Til det siger Thomas Danielsen, at også Venstre har et Danmark i balance som topprioritet.

/ritzau/