Mor til barn med Downs: Vi valgte ikke Sally til. Hun kom til os

Selvom livet til tider er mere besværligt, når man har et barn med Downs syndrom, er det en kæmpe gave, ...

Selvom livet til tider er mere besværligt, når man har et barn med Downs syndrom, er det en kæmpe gave, fortæller Sallys mor, Rebekka Maria Andersson. – Privatfoto.

Der er nogle andre bekymringer knyttet til at få et barn med Downs syndrom, men så er der også nogle andre glæder. Og det er også en del af vores fortælling.
Rebekka Maria Andersson, mor til barn med Downs

Da Rebekka Maria Andersson og Johannes Dybkjær fandt ud af, at de ventede et barn med Downs syndrom, blev de først oversvømmet af bekymringer. Men det skulle vise sig at blive begyndelsen på en livsøvelse i at give slip

”Det er en pige. Vi venter en pige. En pige!”

Sådan tænkte 31-årige Rebekka Maria Andersson, da telefonen ringede den 4. september 2013. Hun havde fundet lidt ro i et afsides hjørne af Kongens Have i København, da lægen i den anden ende af røret fortalte hende resultaterne af prøven.

”I venter en pige, og hun har Downs syndrom,” fortalte lægen fra Rigshospitalet, men Rebekka Maria Andersson hæftede sig først og fremmest ved, at deres førstefødte skulle blive en pige.

Rebekka Maria Andersson og Johannes Dybkjær havde nogle uger forinden besluttet, at de gerne ville kende kønnet på deres første barn, da de gerne ville vide så meget som muligt, når nu fremtiden var uvis. Fremtiden skulle dog blive mere uvis, end de endnu havde begreb om.

De kommende forældre gik oprindeligt til nakkefoldsscanningen uden de store overvejelser, og da vurderingen for, at deres barn havde Downs syndrom lå på 1 til 11, lød det i deres ører som en god sandsynlighed for et rask barn.

Tre uger senere viste det sig, at deres kommende barn med 99,8 procent sikkerhed havde Downs syndrom. Og den 15. februar 2014 blev de ét ud af

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.