Video: Imam modsiger sig selv

MED VIDEO En YouTube-video viser, at imam Tahir ul-Qadri, som i går talte ved en konference i København, mener at blasfemi skal straffes ved døden

Her ses den kontroversielle muslimske leder Muhammad Tahir ul-Qadri på konferencen om politisk og religiøs radikalisme tirsdag d. 11 september 2012 i København.
Her ses den kontroversielle muslimske leder Muhammad Tahir ul-Qadri på konferencen om politisk og religiøs radikalisme tirsdag d. 11 september 2012 i København. . Foto: Jens Astrup Denmark.

"De, der fornærmer profeten skal dræbes som hunde".

Sådan siger imam Tahir ul-Qadri på en video, som er blevet lagt op på videoportalen YouTube.

LÆS OGSÅ:Imamen der forargede ministeren: Jeg blev misforstået

Tahir ul-Qadris udtalelse har skabt stor debat om, hvorvidt imamen overhovedet skulle have lov til at tale på en konference i går i København om, hvordan radikalisering kan forhindres, når han selv har så ekstreme synspunkter.

LÆS OGSÅ:Omstridt sharia-leder: Jeg er ikke ekstremist

Den islamiske lærde Tahir-ul-Quadri Qadri har i årevis kæmpet mod de kræfter, der bruger islam til at legitimere terrorisme. Hans hoved er ifølge terrorbevægelsen al-Qaeda en million dollar værd, fordi han i 2010 udstedte en meget omtalt fatwa mod selvmordsbombere og terrorister. Derudover har han mere end 500 bogudgivelser bag sig og har fungeret som rådgiver for den britiske regering i antiterrorspørgsmål. I begyndelsen af 1980erne grundlagde han den i dag verdensomspændende humanitære religiøse organisation Minhaj-ul-Quran, der arbejder på at udbrede en ikke-ekstremistisk version af islam.

Men han støtter altså også den pakistanske blasfemilov, hvor straffen for at krænke Koranen går fra bøde til dødsstaf.

LÆS OGSÅ:Imamen taler med to tunger

I videoen, som er blevet lagt op af en, som kalder sig TruthmattersRES kan man se nogle klip fra pressekonferencer, et interview på Tv2 News i forbindelse med hans besøg i Danmark, og en tidligere tale til sine tilhængere. Det formodes at talen er fra 2011, da han refererer til en begivenhed, der er foregået 25-26 år siden (1985).