Her er de 10 mest læste artikler i 2017 på k.dk

Året 2017 vil blandt andet blive husket for kvinder og mænd, der sagde fra over for seksuelle krænkelser, for flere terrorangreb og for en amerikansk præsident, der flyttede en ambassade fra én by til en anden. Men det var noget andet, der optog Kristeligt Dagblads læsere på nettet

Hvor meget bliver børn påvirket, når de udsættes for mishandling? Hvordan skaber vi de bedste rammer som forældre, når vi skilles? Og hvordan takler man tabet af et barn - hvad end det er til kræft eller til eget selvmord? Kristeligt Dagblads læsere har især læst artikler, der kredser om eller skildrer etiske dilemmaer, eksistensberetninger, kultur og liv og død. Dyk ned i top 10 lige her.

1. Professor: Barndommens svigt kan spores i hjernen

Når et barn er udsat for mishandling, kan det tydeligt spores i hjernen. Og så påvirker det naturligvis barnet resten af livet. Den mest læste artikel på Kristeligt Dagblads hjemmeside i 2017 var et interview med og et opråb fra Harvard-psykiater Martin Teicher:

”Mit vildeste håb er, at samfundet anerkender, hvor vigtige vores børn er. Samfundet høster, hvad det sår, når det kommer til den måde, vi behandler vores børn på, og det er sindssygt og selvødelæggende for et samfund ikke at tage sig godt nok af deres børn, for de er det samfunds fremtid,” siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Alenefar: Bliv sammen – også hvis det skal være hver for sig

Der var en anden, der også bekymrede sig for vores børn. Det var Flemming Møldrup. Primært børn, der led eller lider under deres forældres skilsmisse. Det er forældrenes fornemste opgave at have børnenes interesse, når mor og far glider eller går fra hinandenm, skrev han i en kronik i 2016.

Hans bedste råd til andre familier var, at man skulle sørge for at blive sammen i forældreskabet, selvom man gik fra hinanden i kærligheden.

3. Folketinget har nu reelt indført apartheid i Danmark

Skal de, som har forældre, der ikke kommer fra et vestligt land, bære et synligt symbol? Det spurgte civiløkonom Bjørn Standhart, der gjorde et debatindlæg i avisen, som modsvar til et flertal i Folketinget, der vedtog, at du ikke er dansk, hvis den ene eller begge forældre kommer fra et ikke-vestligt land.

4. Et forbillede for hvad?

Denne avis kronikør og debattør Sørine Gotfredsen så ikke helt op til Nadia Nadim i 2017 i modsætning til mange andre danskere. Nadia Nadims udtalelser om, at hun efterhånden ikke ønsker at være et hundrede procent dansk, på grund af den megen negativ omtale af folk med anden etnisk baggrund. Hendes kommentar blev enaf de mest læste i 2017.

5. De 10 bedste danske digte