Prøv avisen

Ønske til tv-jule-manden

JULE-TV: Det er svært at vide, hvorfor de store tv-kanaler giver os så mange amerikanske film til jul

Kære tv-julemand! Jeg har et stort ønske til dig om en gave til alle Danmarks tv-seere i det nye år: Vil du ikke nok prøve at overtale de danske tv-udbydere, især DR og TV 2, til at give os nogle bedre tv-film? Det gør ikke noget, om det totalt betyder lidt færre tv-timer – bare de må blive lidt mere alsidige og afvekslende!

Jeg ved ikke, hvorfor vore tv-chefer hele tiden giver os så mange amerikanske film. De synes vist, at det er så dejligt med film, der foregår i amerikanske retssale, på politstationer eller som bilræs i San Franciscos gader. Det er vi så grundigt trætte af. Amerikanerne kan være dygtige til film, det skal ikke nægtes – hvis vi bare kunne nøjes med at se de bedste af dem!

Tror du ikke, der findes spændende film fra vort nye og større Europa? Engang da vi kun havde en kanal, fik vi tit lov at se film fra Polen, Tjekkoslovakiet, Italien og sågar Rusland! Det var da spændende at se, hvordan man i vore nabolande lever med hinanden. Men det må vi ikke mere, kære julemand!

Nu er der kommet flere lande med i EU – nogle af dem kender vi kun lidt til. Hvis vi så nogle af deres film engang imellem, kunne vi måske lære dem bedre at kende. Mon de slet ikke laver film i de andre lande mere? Eller er det bare fordi tv-cheferne ikke kender til dem?

Kære Julemand! Ta' en tur rundt i Europa og nærmeste omegn og find nogle rigtig gode spille- og kulturfilm til tv-cheferne i 2005. Så vi kan udvide vor horisont og få noget mere at se end dynamit og advokater!

Carsten Thomasen,

Orionvej 30,

Frederikshavn