Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Per Ørum: Derfor er der brug for Kristendemokraterne

Kristendemokraternes eksistensberettigelse handler ikke om organisationen, men om at skabe et mere medmenneskeligt Danmark, skriver partiformand Per Ørum Jørgensen, der her ses under valgkampen. Foto: Marie Hald

Kristendemokraternes eksistensberettigelse handler ikke om organisationen, men om at skabe et mere medmenneskeligt Danmark, skriver partiformand Per Ørum Jørgensen

Der er i høj grad brug for selverkendelse, når det gælder Kristendemokraternes fremtid.

Denne selverkendelse giver jeg også som ny formand plads til, ved at jeg sammen med hovedbestyrelsen i partiet har nedsat en fremtidsgruppe, som har til opgave at formulere og evaluere Kristendemokraternes politiske situation.

LÆS OGSÅ:Per Ørum Jørgensens blog

Ved vores landsmøde i sidste weekend var der ikke bare stor opbakning til mig som partiets nye formand.

Der var også en klar vilje til at Kristendemokraterne skal arbejde videre som politisk parti.

Mange glemmer i denne diskussion om partiets fremtid, at vi stadig har folkevalgte i kommunalbestyrelser flere steder i landet.

Disse folkevalgte skylder vi, at sikrer ro og opbakning til deres politiske virke.

Kristendemokraterne skal bygges op igen nedefra, og som formand er jeg indstillet på at denne genopbygning, skal have den tid som der er behov for.

En troværdig ledelse kombineret med en stærk organisation et det fundament, som KD skal folde sin politik ud fra. Alle gode kræfter skal inddrages i den proces, og der skal være plads og rum til at alle kommer til orde.

Politisk er der mange platforme, hvor KD skal engagere sig markant.

KD er partiet der kæmper for de sindslidende, misbrugerne, de handicappede og de hjemløse.

KD skal indtage en stærkere og mere markant etisk profil, med fokus på de mange etiske dilemmaer, hvor kampen for menneskeværdet er truet.

KD skal kæmpe for nærhed, tillid og mangfoldighed til gavn for borgerne i de mindre samfund.

KD skal tage kampen op mod det overfladiske og grådige menneskesyn, som præger vor tid, og vedholdende argumentere at livskvalitet er vigtigere en penge.

KD skal kæmpe familierne, og KD skal kæmpe for at nationens kristne kulturarv bliver styrket, så det er ok at have et fag i folkeskolen, der hedder Kristendomsundervisning, og så det er ok, at bede fadervor på de skoler, der ønsker det.

KD skal kæmpe for mangfoldighed og åndsfrihed ved at understrege værdien af de frie skoler.

Der er nok af politiske platforme for Kristendemokraterne i Danmark.

Vores eksistensberettigelse handler ikke om at holde liv i en organisation eller som beskæftigelse for en gruppe politiske interesserede.

Vores eksistensberettigelse handler om at fastholde vore værdier og holdninger, og skabe grundlag for, at vi på baggrund af vores værdigrundlag kan skabe et bedre Danmark.

Et mere medmenneskeligt Danmark, hvor det politiske sigte er at forbedre borgernes livskvalitet og kæmpe for menneskeværdet.