Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Ørum: Vestagers kamp mod kristendommen minder om Stalins

Vestager vil udrydde kristendommen i det danske samfund på samme måde som Stalins kommunistiske styre gjorde det for årtier siden, mener Per Ørum Jørgensen. Foto: Torkil AdsersenDenmark

Alt for få har fået øjnene op for Margrethe Vestagers (B) værdipolitiske opgør med grundpillerne i det danske samfund, skriver Per Ørum Jørgensen, Landsformand for Kristendemokraterne

Hun virker saglig, kompetent og ansvarlig. Margrethe Vestager var en af valgets vindere og har med radikal dygtighed placeret sig i regeringen som den måske mest magtfulde person i regeringen. Med en snert af kynisme gennemfører hun økonomiske reformer af samfundet, så hendes regerings-kollegaer på venstrefløjen ligger underdrejet og er i regulær krise. Margrethe smiler bare afvæbnende og siger, Sådan er det bare, når hun bliver konfronteret med de dystre konsekvenser for rigtige mennesker i det rigtige samfund.

Det politiske og mediemæssige fokus er på den økonomiske situation og på processen i regeringssamarbejdet. Alt for få har fået øjnene op for Vestagers værdipolitiske opgør med grundpillerne i det danske samfund. Intet er helligt for Vestager. Samfundsbærende institutioner som familien, velfærdsstaten, ægteskabet, folkekirken og folkeskolen er under pres. Vestagers mission handler om nedbrydning af det homogene danske fællesskab, der i årtier har dannet en ramme om vores samfund.

LÆS OGSÅ: Kristen kulturarv på vej væk fra DR's forpligtelser

Vestager vil udrydde kristendommen i det danske samfund på samme måde som Stalins kommunistiske styre gjorde det for årtier siden. Man kan ikke sammenligne metoder og fremgangsmåden direkte, men Vestagers kulturradikalisme, som byder at alt er lige godt er lige så samfundsskadeligt og farligt som Stalins kommunisme.

Stalins systematiske nedbrydning af kristendommen blandt andet i de baltiske nationer havde sigte mod uddannelsessystemet, kirken og kulturen. Det er her sammenligningen bliver relevant. Vestager går ikke selv i front i sin værdikamp, men hun er den ansvarlige, når håndlangerne Zenia Stampe, Sofie Carsten Nielsen og Anna Mee Allerslev bliver sendt i byen med radikale budskaber.

Lad mig lige følge op på blot nogle radikale udsagn igennem de seneste uger:

Allerslev: Faget Kristendom skal udskiftes med et tidssvarende og brugbart fag ommedborgerskab og religion.

Stampe: DRs forpligtelse til at formidle kristen kulturarv bliver slettet i den nye public service-kontrakt.

Nielsen: Regnbuefamilier skal have ret til at dele forældremyndigheden mellem tre og fire personer, når eksempelvis et lesbisk par får et barn med en mand eller sammen med et bøssepar.

LÆS OGSÅ
: Unge radikale vil lovliggøre flerkoneri

Dette er blot få eksempler på den radikale værdikamp, som også rummer forslag om at indføre flerkoneri, kønsneutrale pas og cpr-numre i forlængelse af det allerede gennemførte forslag om kønsneutrale ægteskaber.

I forlængelse af denne systematiske nedbrydning af væsentlige institutioner i vores samfund er det relevant at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvad konsekvenserne kan blive, hvis De Radikale får gennemført deres værdipolitik.

Mit bedste bud er, at de radikale vil stå som hovedansvarlig for et mere kynisk, egoistisk og uhomogent samfund. Positive kristne værdier har i hundredevis af år været med til at skabe et fælles værdifællesskab i Danmark, som har konsekvenser for den måde, vi lever sammen, uanset om vi er kristne eller ej.

Vi har brug for et fælles værdisæt i Danmark alternativet er anarki. Hvis jeg skal forsøge at beskrive positive kristne værdier, så rummer det alt det, der gør os stolte over at være danske.

LÆS OGSÅ: Ordførere: Derfor skal flerkoneri være forbudt

Ansvar, hårdt arbejde, velgørenhed, barmhjertighed, ydmyghed, selvopofrelse, kærlighed, stolthed over at arbejde for det fælles bedste og ære de sociale pligter, vi har for hinanden, for vore familier og samfund. Det er værdier, Kristendemokraterne sætter pris på. Det er kristne værdier, og det bør vi ikke være bange for at erkende.

Kristendemokraterne er klar til værdikamp. For vi er ikke bange for at sige, at Danmark er kristent land.