Den onde antisemitisme hærger igen, men hvor er danskernes afstandtagen?

Det eneste, der skal til, for at ondskaben iblandt os trives, er, at gode mennesker ingenting gør

Unge israelere i Tel Aviv.
Unge israelere i Tel Aviv. Foto: Amir Levy.

FORLEDEN DELTOG JEG i en fredsdemonstration foran Christiansborg for forsoning og sameksistens mellem Israel og en kommende palæstinensisk stat og imod terror og had. Arrangørerne var Frit Iran og Dansk Zionistforbund, flere andre Israelvenlige grupper samt Palæstina Orientering og Amnesty International. Blandt talerne var den skrøbelige, 85-årige forhenværende overrabbiner Bent Melchior og Israels ambassadør Barukh Binah.

Sammenkomsten blev til en skræmmende oplevelse.

Politiet kunne ikke sikre vores møde som følge af hærgende, aggressive bander, der råbte og skreg slagord som ”Død over jøderne” og ”Hamas, Hamas skal slagte jøderne”. De kastede med sten, og der opstod meget tumult. I forbindelse hermed blev mere end 50 personer tilbageholdt af politiet.

Det var uhyrligt og rystende at være vidne til. Talerne og demonstranterne skulle fjernes i al hast, ironisk nok ind i sikkerhed bag Danmarks bastion for demokrati og frihed, Christiansborg, hvor politiet insisterede på, at alle vore flag og bannere skulle fjernes, mens politibusser kørte folk i sikkerhed.

DE SENESTE UGER har mange danskere i hele landet måske også dig stået side om side med Hamas og palæstinenserne i krigen med Israel. I er de heldige, da det ikke er alle, der som jer har fået ret til at udtrykke sig frit. Men det er jer, jeg nu beskylder for at stå side om side med fjenden.

I vores vestlige hjerter vil alle gerne have fred, men Hamas er en terrororganisation, der vil udslette Israel, og dens tilhængere råber ”Død over jøderne”. Disse folk var med ved jeres demonstrationer. Hvor er jeres harme, jeres raseri, jeres vrede over disse onde mennesker? Disse råb burde have være årsag til et ramaskrig i danske medier. Hvor er din afstandtagen dig, der var med? Tavsheden er larmende, for du siger intet!

”Død over jøderne” og antisemitiske angreb mod jøder har nået et chokerende niveau i hele Europa i disse dage, ikke kun i Danmark men ligeledes i Belgien, Holland, England, Frankrig og også Tyskland. Har Tyskland allerede glemt fortidens synder og deres perverse holocaust? Har du allerede glemt, hvad der sker, når det, der råbes, bliver en idé, og den idé bliver en realitet? Men det blev til noget, som ord næsten ikke kan beskrive. Nu runger disse ord igennem Europa igen, med samme genoplivede slogans.

Er du klar over, hvem det er, du står side om side med? Hamas og dets tilhængere er mennesker, der virkelig hader jøder, og som gerne så dem døde overalt i verden, og som ønsker den jødiske stat slettet fra verdenskortet. Er det også dit mål?

DET ENESTE, der skal til, for, at ondskaben iblandt os trives, er, at gode mennesker ingenting gør. Antisemitismen bobler indimellem op til overfladen, men du og de nye generationer, der burde have historien med i rygsækken, beskylder jeg for at stå sammen med fjenden. Det eneste slogan, du burde råbe, er ”Aldrig igen”, for vi vil ikke plages af sådan et onde i Europa igen, og vi skal ikke tolerere ondskaben i vores midte.

I den frie verden, har alle folk ret til at udtrykke deres meninger og følelser. Du kan være uenig med, hvad Israel gør i Gaza for at forsvare sig selv mod angreb fra Hamas, men det forudsætter, at du er klar over, hvem du står ved siden af i dine demonstrationer.

Folk, der støtter og forsvarer Israel i dets søgen efter at beskytte sin befolkning mod terror og raketangreb, skal have ret til at demonstrere. Ingen har ret til at fornærme, true eller gøre skade på folk i gaderne i Paris, Berlin, London eller København.

DESUDEN SKAL VORES politikere og medier være opmærksomme på, at de er med til at kaste benzin på bålet i debatten ved at sidestille Israels forsvar af sit eget folk med folkedrab, massakrer eller endda holocaust, og dermed skræmmende nok er medskyldige i at sætte sikkerheden af jøder i vores land i fare.

Europas ledere har et svært valg: Enten skal de stoppe disse onde mennesker iblandt os og beskytte vore jødiske befolkninger, eller også vil disse jøder i sidste ende vende os ryggen, og så vil jødehaderne have vundet. Dette er ikke et spørgsmål om, hvorvidt lederne er enige med Israel. Det handler om, hvorvidt de er villige, og i stand, til at gøre op med den nye, onde antisemitisme, der hærger os igen.