Nogle gange skal man bare sige nej tak til penge

Det er et meget, meget skidt signal at sende fra Folkekirkens Nødhjælp at samle penge ind via den antiisraelske popsang fra Isam B, uanset hvor meget han har doneret til hjælpearbejdet, skriver Margrethe Horstmann

Det er ikke ligegyldigt, hvem der fremsætter det fromme håb om fred, og når en muslim gør det, må det kunne forudses, at et og andet folkekirkemedlem griber langsommere til tegnebogen, skriver debattør. Foto: Mikkel Østergaard

Folkekirkens Nødhjælp hjælper folk i nød, uanset tro og hudfarve og så videre, og hvis de kunne nøjes med det, var der ingen ko på isen. Men Folkekirkens Nødhjælp kan ikke nægte, at organisationen har sendt en mail til sognepræster i landet under overskriften: ”Outlandish håber.”

Gruppen Outlandishs mest kendte medlem er Isam B, der er bekendende muslim. Hvad han i mailen håber, er enhver floskelfabrikant værdigt, og hans pop er ganske lækker, men indholdet så afgjort på Hamas' side i konflikten Israel-Gaza.

Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvem der fremsætter det fromme håb om fred, og når en muslim gør det, må det kunne forudses, at et og andet folkekirkemedlem griber langsommere til tegnebogen. 

I en tid, hvor antisemitis-me er i fuldt udbrud overalt i Europa, og også i Danmark, er det et meget, meget skidt signal at sende fra Folkekirkens Nødhjælp at samle penge ind via den antiisraelske popsang fra Isam B, uanset hvor meget han har doneret til hjælpearbejdet. Nogle gange skal man bare sige nej tak til penge. Og til at give dem ud. 

Hvad med at citere en salme i stedet? Det er selvfølgelig ikke så hot, og de, der har skrevet numrene, er som oftest døde, så de ikke kan donere, hver gang vi synger, men til gengæld er der mere at hente. Som for eksempel fra den, vi sang i kirken i søndags:

Så takker vi dig, Skaber Gud

For håbet i det høje

Og beder: skriv os dine bud

I hjerte og for øje;

Ja, lad det under med os ske,

Vi altid må vor næste se!

K.L. Astrup, Samlebogen nr. 27, vers 7