Prøv avisen
Debat

Kort sagt

Charlotte Strangaard savner en mere livlig debat om, hvordan Danmark forvaltes.

En læser savner et mere åndsrigt Danmark, mens en anden læser mener, at Hamas er en terrororganisation

Det forsvundne frisind

Charlotte Strandgaard

forfatte, Turolsgade 9, st. th., København S

I 1986 planlagde Dansk Flygtningehjælp en landsindsamling, og Søren Krarup begyndte sin kamp for et dansk Danmark. Daværende statsminister Poul Schlüter (K) og udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) viste sig offentligt som dagens første indsamlere. De ville ikke trække ”udlændingekortet”.

Venstre var aktiv i andelsbevægelsen og i opbygningen af folkehøjskolerne. Begge dele en vigtig del af Danmark.

Det Konservative Folkeparti har ud over Gud, konge og fædreland for eksempel været stærke med at bevare smukke gamle bygninger og passe på miljøet. Begge partier mente, frisind var vigtigt.

Hvad er det sket med jer i de to gamle partier? Venstre trækker ”udlændingekortet” ved for eksempel ihærdigt at påstå, at flygtninge på vej ud af Iraks, Syriens og Palæstinas krigshelveder overvejer starthjælp og boligforhold i vores for dem geografisk fjerne land.

De Konservative åbner sjældent munden om andet end skattelettelser og penge. Det deler Venstre også. Penge, penge.

Kære ledere, kære medlemmer: I ”gamle” dage kunne vi have en livlig debat om, hvordan vi bedst forvaltede Danmark, bevarede højskolerne og de smukke gamle bygninger. Det var en diskussion, der kunne blive højlydt, men den var der. Nu er det penge, penge penge.

Hvordan ser vi en fremtid? Hvad vil I ud over at tælle penge? Savner den højlydte diskussion med jer. Danmark bliver åndeligt fattigere, når I ikke mere deltager i, hvad er det for et land, vi vil leve i.

Hvad er terrorisme?

Ricardt Riis

Carit Etlars Vej 25, Horsens

”Terrorisme er en måde at udøve vold på, der er møntet på at skabe frygt og rædsel og ikke skelner mellem civile og kombattanter,” skriver Sherin Khankan i sin kronik i Kristeligt Dagblad den 20. august.

Ergo er Hamas en terrorist-organisation. For fra Gaza affyres der raketter, som er beregnet på at skabe frygt og rædsel, og som ikke skelner mellem civile og kombattanter. At ikke flere civile bliver dræbt, skyldes ikke Hamas, men Israel, der som en civiliseret stat vil forsvare sine borgere og derfor har indrettet beskyttelsesrum og raketforsvar.

Hamas, derimod, har ikke bygget beskyttelsesrum, men angrebstunneller, og opfordrer direkte sine borgere til at optræde som ”menneskeligt skjold” mod de israelske bomber. Og så er det jo omsonst, at Israel anvender en ”banke på taget-metode” for at advare, før den ødelæggende bombe sættes ind.

Sørgeligt, at Khankan ikke har opdaget det! For den kendsgerning trækker tæppet væk under hele argumentationen i hendes kronik.