kort sagt

Ikke fair mod Grenov

METTE GULDAGER folketingskandidat for Kristendemokraterne, Løvegade 51 A, 1. tv., Slagelse

I et debatindlæg i Kristeligt Dagblad den 28. oktober citerer Ketty Dahl Kristendemokraternes landsformand, Stig Grenov, for at sige: ”Vi har erkendt, at vi ikke kan gennemføre en lovgivning, der forbyder abort, men forbeholder os retten til at kæmpe for det enkelte barns ret til livet.”

Han erkender her, at der ikke er politisk flertal for at forbyde abort, men at vi fortsætter vores kamp for ethvert barns ret til livet, det vil sige at blive bevaret i mors liv og blive født. Det gør vi, fordi Kristendemokraternes principprogram siger, at ”menneskets værdi er absolut og ukrænkelig fra befrugtning til død”, og at ”retten til livet er den grundlæggende menneskeret”, mens du konkluderer, at Kristendemokraterne har en mærkesag, som de ikke tror på!

Citatet har Ketty Dahl plukket ud af en artikel i avisen den 25. oktober med overskriften ”Ingen tænker på barnets tarv, men det gør vi”, også udtalt af Grenov. Barnets fundamentale tarv er at blive født, så kampen for dette er selve forudsætningen for alle andre af Kristendemokraternes mærkesager!

Kristendemokraternes nylige landsmøde havde mottoet: ”Kæmp for livet - mens det er der”. Det vil vi, og én ting er jeg helt enig med dig i: bønnens magt og nødvendighed.

Nok om Dan Park

TROELS TOFTKÆR Kildevældsgade 25, København Ø

Sørine Gotfredsen mener den 25. oktober ikke, at vi blev meget klogere på Dan Park, efter at han optrådte i ”Deadline” den 23. oktober.

Men vi fik da et udtog af hans meninger, som han fortjener at blive husket for: at der er en del godt at sige om Adolf Hitler. At myrdede jøder under Anden Verdenskrig er at sammenligne med døde svin. At holocaust er en hellig ko, som det er godt at gøre grin med.

Måske Sørine Gotfredsen og Katrine Winkel Holm godt vil høre mere, men kan vi andre så ikke få lov at slippe?

Synd og næstekærlighed

BJARNE JØRGENSEN Herredsvejen 4, Holmstol, Gjern

Med et klip fra Morgenavisen Jyllands-Posten citerer Kristeligt Dagblad sognepræst Henrik Gade Jensen for at sige: ”Næstekærlighedens inddragelse i nutidig asyl- og flygtningepolitik indebærer en banalisering af verdens kompleksitet, som kristendommen med sin lære om syndens allestedsnærvær burde stå forrest for at kritisere.” Jeg kan være enig i, at synden er allestedsnærværende. Det samme er næppe tilfældet med næstekærligheden. Men man kunne få lyst til at efterlyse Henrik Gade Jensens katalog over, hvilke områder næstekærligheden retteligen kan inddrages i.

Pistoler og løse skud i debatten

SØREN HANSEN pensioneret overlærer, Tokkerupvej 8, Herlev

Politikeren Mogens Camre fra Dansk Folkeparti var vist engang en fremtidens mand i Socialdemokratiet, men så løb hans udvikling løbsk.

Ikke mange danske politikere har bevæbnet sig med en pistol, og nu senest har han dummet sig i udlændingedebatten.

Hvorfor er han endt i Dansk Folkeparti, som han stadig er medlem af?