Prøv avisen
Debat

Kriminalisering af kvinder er en forkert abortstrategi

Kristendemokraternes landsformand Stig Grenov kan ikke se det progressive i at kriminalisere kvinder og kalde dem mordere, mens mændene fester videre. Foto: Claus Fisker

Kristendemokraterne vil udvide rækken af alternativer til abort, skriver landsformand Stig Grenov

KERSTIN HOFFMANN spørger i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad den 6. november til Kristendemokraternes holdninger til abort. Lad det derfor være sagt klart og utvetydigt: Kristendemokraterne mener, at livet starter ved undfangelsen. Vi mener, at provokeret abort er forkert. Og vi kæmper for hvert et foster, fordi det er et menneske og dermed har uendelig megen værdi.

Derfor skal enhver pige og dreng vide, at det at dyrke sex ikke er det samme som at dele en pose bolsjer. De skal oplyses om, at med sex følger der et ansvar, hvis de bliver far og mor. Ingen kvinde eller mand skal være uvidende om, at livet starter ved befrugtningen.

Kristendemokraterne vil udvide rækken af alternativer til abort. Men alle, der har fået foretaget indgrebet, skal tilbydes psykologisk hjælp. Kristendemokraterne vil arbejde socialt og mentalt for en folkelig holdningsændring til den frie abort. Det er det bedste værn mod en teknologisk udvikling, hvor sortering og fjernelse af fostre overlades til den enkelte borger. En urintest afslører ”defekte” babyer, og en abortpille fjerner det barn, der ikke lever op til forventningerne.

Det største bedrag er, at fostret opfattes som en kompliceret protoplasmaklump. Det er den grundlæggende årsag til, at børn med Downs Syndrom frasorteres ved fosterscanninger.

Men jeg kan ikke se det progressive i at kriminalisere kvinderne og kalde dem mordere, mens mændene fester videre.

Så sent som i 2011 blev det anskueliggjort, at ingen andre end Kristendemokraterne fastholder menneskets grundlæggende værdi. Da fremsatte vi forslag i Folketinget om obligatorisk rådgivning og oplysning til den abortsøgende. Vi ville sikre mor og far viden om barnets udvikling, og hvilken hjælp de kunne få, om de beholdt barnet.

Ikke ét parti støttede Kristendemokraterne. Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti kaldte tilmed forslaget udansk, fordi (citat) ”“ den abortsøgende skal pålægges en samtale for at få ret til det, som man har krav på”. I stedet betalte Folketinget aflad ved at tildele Mødrehjælpen latterlige 1,5 millioner kroner.

Det piner mig, at Kerstin Hoffmann med flere bruger deres kræfter på at grave grøfter, når det, de har tilfælles med Kristendemokraterne, er langt mere end, hvad der skiller os.

En konstruktiv dialog for menneskets værd vil have større positiv betydning for Danmarks fremtid end at skændes om, hvad der skal ske, den dag jordskredsvalget kommer, og Kristendemokraterne får 90 mandater i Folketinget.

Stig Grenov, landsformand for Kristendemokraterne, Erantisvej 2, Hørsholm