Præst: Mænds lyst til sex, jagt og øl skal generobres

Det er på høje tid, at mænd begynder at reflektere over deres køn, finder maskuliniteten frem og gør op med kvindernes kællingesnak og moraliseren, skriver præst

De bibelske beretninger vrimler med maskuline forbilleder, skriver Poul Joachim Stender, der mener, at Jesus er mindst lige så sej som Schwarzenegger. Foto: Scanpix
De bibelske beretninger vrimler med maskuline forbilleder, skriver Poul Joachim Stender, der mener, at Jesus er mindst lige så sej som Schwarzenegger. Foto: Scanpix.

Danske mænd er blevet nogle tøffelhelte. Måske fordi de ikke længere har nogen maskuline forbilleder i Moses, kong David, Samson, Paulus, Levi og alle de andre bibelske mænd.

I dag er mænd bløde, forstående og ubeslutsomme og turde aldrig, uden først at have spurgt konen eller kæresten, have forladt deres job ligesom Levi for at følge Jesus.

Kvinderne småkeder sig ihjel i deres selskab. Mænd ordner så meget hus, passer så meget børn og laver så meget mad, at deres elskede holder op med at tænke seksuelt på dem.

For 20 år siden var det kvinden, der havde hovedpine, når manden ville have sex.

I dag er det manden, der sukker til deres dominerende kvinde: ”Ked af det, skat. Men jeg har ondt i hovedet.” Hvor er de bibelske mænds beslutsomhed, kraft og saft?

Kong Salomon kunne klare 1000 koner. Danske mænd kan knap klare en kone.

Det er ikke nemt at være mand i dag. Kvinderne har totalt taget magten.

De har overtaget folkekirken, folkeskolen, børnehaverne, vuggestuerne.

Små vildbasser til drengebørn oplæres af kvinder til bløde værdier og bløde lege, mens de længes efter at dræbe skrubtudser med bue og pil og voldtage elmetræer og ligusterhække.

Førhen var knibeøvelser forbeholdt kvinder. Nu tilbyder flere oplysningsforbund knibeøvelser til mænd. Det er nemlig blevet farligt at flirte.

Det kaldes sexchikane og bliver straffet af samfundet. Det, der engang blev modtaget som en kompliment af kvinderne, nemlig at mændene lagde an på dem og tog initiativ, er i dag defineret som chikane.

Hvorfor tales der konstant om, at kvinderne undertrykkes i de lukrative stillinger - men aldrig om, at de undertrykkes som dørmænd eller asfaltarbejdere. Hvor er kønskvoterne i de stillinger?

Tiden er inden til, at mænd begynder at reflektere over deres køn og gør op mod kvindernes kællingesnak og moraliseren. Denne proces kan mændene indlede i kirken.

De bibelske beretninger vrimler med maskuline forbilleder.

Hvis mænd har lyst til at gøre rent - fint. Men hvis de ikke har lyst til det og hellere vil noget andet - gør det.

Måske skulle der indføres et internationalt mandeår eller kurser for mænd i at sige nej.

Lysten til masser af sex, fodbold, biler, jagt og øl skal generobres. Mænd skal ikke mødes med hinanden, når de er ude med barnevognene for at få børnene til at falde i søvn, eller til kurveflet i FOF.

De skal mødes på værtshuse og fodboldbanen.

De skal mødes i garager, hvor de arbejder med motorcykler og biler og på væggen har nøgenbilleder af smukke kvinder.

Og så skal de mødes i kirken.

Der er masser af maskulinitet at hente i de bibelske beretninger.

Den råstyrke, Jesus udviste, da han brød ud af graven påskemorgen, kan end ikke Arnold Schwarzenegger hamle op med.