Lisbeth Zornig: Kære mig som student...

Kristeligt Dagblad har i anledning af de nyslåede studenter spurgt en række kendte danskere, hvilket råd de ville have givet sig selv som student. Lisbeth Zornig ville bede sig selv om at bruge mere tid på at finde den rigtige uddannelsesvej

Mit råd til mig selv ville være at bruge lidt tid på at ligge på en græsplæne med et græsstrå i munden, kigge op på skyerne og mærke, hvad der egentlig kildrer i maven, siger Lisbeth Zornig.
Mit råd til mig selv ville være at bruge lidt tid på at ligge på en græsplæne med et græsstrå i munden, kigge op på skyerne og mærke, hvad der egentlig kildrer i maven, siger Lisbeth Zornig. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix.

 ”Jeg ville ønske, at jeg havde fået mere hjælp og inspiration til, hvad jeg havde lyst til, snarere end hvad jeg burde. Jeg valgte at blive økonom, for jeg ville ikke være arbejdsløs.

Der var forholdsvis stor arbejdsløshed, da jeg blev student, så min uddannelse var meget i tiden-tænkning. Men jeg fik aldrig fundet ud af, hvad det egentlig var, jeg var god til, og hvad der interesserede mig.

At få hjælp til eller turde bruge lidt tid på at mærke, hvad der kildrer i maven, og hvad der virkelig interesserer én, er til gavn for alle.

For det, der virkelig interesserer én, bliver man som regel dygtig til. Og hvis man bliver dygtig, tror jeg på jobmuligheder inden for alle områder.

Mit råd til mig selv ville være at bruge lidt tid på at ligge på en græsplæne med et græsstrå i munden, kigge op på skyerne og mærke, hvad der egentlig kildrer i maven.

Det har jeg først lært i en meget sen alder. Hvis jeg havde brugt det råd som student, havde jeg nok uddannet mig inden for sundhedssektoren som sygeplejerske, læge eller måske politibetjent.

Jeg har været glad for min uddannelse, og den har betydet, at jeg ikke har været arbejdsløs. Men jeg tror på, at menneskearten er indrettet sådan, at vi hver især har nogle talenter, som vi skal bruge, og som samfundet kan få gavn af. 

Vi skal hjælpe de unge med at folde talenter og potentialer ud i stedet for at presse dem gennem noget, som de aldrig bliver rigtig glade for og dygtige til.”