Alternativet rummer både troende og ikke-troende

Alternativet er langt fra et antireligiøst parti. Vi har plads til både kristne, muslimer og ateister, skriver kirkeordfører

En del mennesker har fået en opfattelse af, at Alternativet støtter den ateistiske kampagne, eller at det ligefrem er et antireligiøst parti. Intet kunne dog være fjernere fra virkeligheden, skriver Ulla Sandbæk, kirkeordfører for Alternativet og pastor emeritus.
En del mennesker har fået en opfattelse af, at Alternativet støtter den ateistiske kampagne, eller at det ligefrem er et antireligiøst parti. Intet kunne dog være fjernere fra virkeligheden, skriver Ulla Sandbæk, kirkeordfører for Alternativet og pastor emeritus. . Foto: Pressefoto.

Dansk Ateistisk Selskab vækker i disse uger røre og debat med deres kampagne for udmeldelse af folkekirken. Talsmanden for selskabet, Anders Stjernholm, er medlem af Alternativet og var ved sidste valg også folketingskandidat - i øvrigt i samme kreds som jeg selv.

Det har betydet, at en del mennesker nu har fået en opfattelse af, at Alternativet støtter den ateistiske kampagne, eller at vi ligefrem er et antireligiøst parti. Intet kunne dog være fjernere fra virkeligheden.

Jeg har personligt en mangeårig præstegerning i bagagen, jeg er et religiøst og spirituelt menneske, og jeg føler mig i dén grad hjemme i Alternativet. Vores holdning til relationen mellem kirke og stat er endnu uafklaret og under behandling på politiske laboratorier. Her vil jeg i øvrigt opfordre alle interesserede i at deltage, hvis de har særlig interesse for emnet.

Én af de ting, der kendetegner Alternativet, er rummelighed og mangfoldighed. Således delte jeg på valgdagen sidste år stemmeseddel med både ateisten Anders Stjernholm og Qasam Ahmad, der er muslim.

Det, synes jeg, gør os til et rigt parti. Forskelligheden er en styrke. Vi skal tage Folkekirken og vores forhold til den alvorligt. Men vi skal også kunne have en åben, positiv, nysgerrig debat, uanset holdninger og uanset om vi er troende eller ikke-troende.

Ulla Sandbæk er kirkeordfører for Alternativet og pastor emeritus