Anerkendt ukrainsk forfatter: "De russiske soldater dør for Putin, mens ukrainere dør for Ukraine"

Vladimir Putins kamp for at udviske den ukrainske identitet er dømt til at mislykkes. Ukrainere og russere er nemlig fundamentalt forskellige, hævder Ukraines store forfatter Andrej Kurkov

”Russere er kollektivistisk indstillet, de elsker at marchere. Men ukrainere har en indbygget modstand mod at gå i takt. Vi er individualister; vi tager ikke imod ordrer fra udefrakommende undertrykkere," siger forfatter Andrej Kurkov.
”Russere er kollektivistisk indstillet, de elsker at marchere. Men ukrainere har en indbygget modstand mod at gå i takt. Vi er individualister; vi tager ikke imod ordrer fra udefrakommende undertrykkere," siger forfatter Andrej Kurkov. Foto: Johanne Teglgård Olsen.

Andrej Kurkov har netop talt i telefon med sin kone, da han åbner døren til lejligheden i det indre København, hvor han overnatter under sit besøg i Danmark.

”I går aftes var der for første gang russiske missilangreb i den del af landet, vi har søgt tilflugt i. Så jeg var nødt til at høre, hvordan hun og resten af familien havde det,” fortæller den 61-årige far til tre, der regnes blandt Ukraines mest indflydelsesrige, nulevende forfattere.