Antisemitismekortet bruges skamløst

Den, der kritiserer Israel og dets zionistiske ledelse og politik, forsøger andre at lukke munden på ved at smide det antisemitiske kort, skriver Eske Holm

Man må håbe, at Israel en dag rejser sig i en smuk genfødsel og trækker sig definitivt tilbage fra palæstinensiske territorier, opgiver sin besættelsesmagt og derpå river mure og pigtrådshegn ned og erstatter den palæstinensiske ejendom og alt det land, man har stjålet, skriver debattør.
Man må håbe, at Israel en dag rejser sig i en smuk genfødsel og trækker sig definitivt tilbage fra palæstinensiske territorier, opgiver sin besættelsesmagt og derpå river mure og pigtrådshegn ned og erstatter den palæstinensiske ejendom og alt det land, man har stjålet, skriver debattør. Foto: Abbas Momani/AFP.

DET ER LYKKEDES MIG at maile med den jødiske forfatter og fredsaktivist Miko Peled og interviewe ham til en samfundskritisk bog, jeg færdiggør i disse dage. Miko Peled siger ofte under sine foredrag verden over, at der ”ikke er noget jødisk ved Israel”, og tilføjer, at ”der ikke er noget nedarvet jødisk ved zionismen”.

Han bliver helt automatisk anklaget for at være antisemit. Den, der kritiserer Israel og dets zionistiske ledelse og politik, forsøger folk at lukke munden på ved at smide det antisemitiske kort.

Miko Peled, der bor i San Diego i USA, er jøde og fjende af zionismen. Hans far var general i Seksdageskrigen i 1967 og vendte sig fra zionismen og israelsk krigspolitik og blev fredsaktivist som sin søn. Miko Peled skrev bogen ”Generalens søn”, som er oversat til dansk.

Miko Peled har også dokumenteret Israel som et volds-imperialistisk, udemokratisk apartheidstyre. Han er ofte i Gazastriben og på Vestbredden for at besøge sine palæstinensiske venner og deltage i demonstrationer og har været arresteret af israelsk militær og politi.

ISRAELSK POLITI og militær har slet ikke ret til at bevæge sig omkring på palæstinensiske territorier. Ikke desto mindre arresterer, brutaliserer eller likviderer israelsk politi og militær civile palæstinensere - af og til også børn.

Palæstinensisk terror og affyring af raketter mod Israel er på sin side naturligvis forkastelig, men som Miko Peled siger, så er det modstandskamp. Det er efter international lov tilladt at forsvare sig mod en besættelsesmagt.

Israel har fra sin fødsel været ledet af forhenværende professionelle terrorister og militante banditter, fra Ariel Sharon og frem, officerer i spion- og terrorbevælgelser.

Man må håbe, at Israel en dag rejser sig i en smuk genfødsel og trækker sig definitivt tilbage fra palæstinensiske territorier, opgiver sin besættelsesmagt og derpå river mure og pigtrådshegn ned og erstatter den palæstinensiske ejendom og alt det land, man har stjålet.

Dernæst bør Israel indføre demokrati, så arabere og palæstinenser som statsborgere i Israel får samme borgerrettigheder som israelerne - hvad de langtfra har i dag.

Så bør Israel takke nej til milliarder af dollars og alt det krigsmateriel, som USA poster ind i landet den dag i dag. Føj dertil løsladelsen af politiske fanger, hvor civile palæstinensere rådner op i fængsler.

Er opremsningen antisemitisk, eller er den et humanistisk katalog?

Eske Holm, forfatter og danser, Teglbakken 21, Rudkøbing