Borgerlig tænketank: Pensionisterne er – heldigvis – ikke en udsat økonomisk gruppe

Der er ingen saglig grund til at forhøje folkepensionen, som Ældre Sagen arbejder for, skriver Mads Lundby Hansen, cheføkonom og vicedirektør i den borgerlige tænketank Cepos

Vi står i en krise, og det virker rimeligt at bede de af landets pensionister, der har større opsparinger, om at bruge af dem frem for at hæve pensionen, mener borgerlig tænketank.
Vi står i en krise, og det virker rimeligt at bede de af landets pensionister, der har større opsparinger, om at bruge af dem frem for at hæve pensionen, mener borgerlig tænketank. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Mandag den 23. januar i Kristeligt Dagblad fortsatte Ældre Sagen sin kampagne for at få folkepensionister til at fremstå som en udsat gruppe. Faktum er, at på grund af de seneste 30 års udbygning af arbejdsmarkedspensioner og ældrechecken, er folkepensionisterne heldigvis ikke længere en udsat gruppe. Det er en kæmpe succes. Det var også konklusionen fra Pensionskommissionen, som fandt, at kun 1,5 procent af pensionisterne er under Danmarks Statistiks lavindkomstgrænse mod 7 procent af hele befolkningen.

Mads Lundby Hansen er cheføkonom og vicedirektør i den borgerlige tænketank Cepos.