Chefredaktør: En stor og udsat patientgruppe bliver forhindret i at få et meget effektivt lægemiddel

fedme | De danske sundhedsmyndigheder spekulerer i økonomi på bekostning af patienterne, og det er med til at drive prisen på ny fedmemedicin op, mener Kristian Lund, chefredaktør på online-medierne Sundhedspolitiske Tidsskrifter

Mange politikere har stadig svært ved at anerkende, at fedme er en alvorlig, kronisk sygdom, mener Kristian Lund.
Mange politikere har stadig svært ved at anerkende, at fedme er en alvorlig, kronisk sygdom, mener Kristian Lund. . Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix. .

Kristian Lund gik på sommerferie efter lige at have rettet en voldsom svada mod Medicintilskudsnævnet. De danske sundhedsmyndigheder sørger endnu en gang for at undgå at bevilge ny, dyr medicin til en patientgruppe, som ellers kunne have rigtig god gavn af den, mener stifteren af og chefredaktøren for Sundhedspolitiske Tidsskrifter – en række online-medier, der dækker sundhedssektoren.

I denne omgang er det en medicinsk behandling af fedme, som nævnet ikke vurderer har en effekt, der står mål med prisen på cirka 2000 kroner om måneden pr. patient. Medicinen, der er udviklet af Novo Nordisk på basis af kroppens egne mæthedsmekanismer, bliver i øvrigt snart fulgt op af et endnu mere effektivt lægemiddel fra samme firma – ligesom der er et tredje på vej fra den amerikanske konkurrent Lilly.