Christiansborg-digte og imamens ord – det er ikke forbudt at tænke sig om

Knud Brix, TV 2’s journalist på Christiansborg, som netop er aktuel med ny digtsamling. –

Knud Brix, TV 2’s journalist på Christiansborg, som netop er aktuel med ny digtsamling. Foto: Ivan Riordan Boll/ ritzau

Præst og anmelder på Kristeligt Dagblad Kristian Østergaard samler op på ugens vigtigste værdidebatter

Knud Brix er journalist for TV 2 på Christiansborg. Der løber imidlertid også en litterær åre i ham, hvad digtsamlingen ”Natfolden” viser. Ifølge Ekstra Bladet består digtene af sande historier blandet op med løse rygter, som af juridiske grunde må bringes i autofiktiv form.

Informations litteraturredaktør Peter Nielsen skriver i en kommentar, at det viser, i hvilken grad autofiktion er blevet en syg genre, og hos avisens anmelder Erik Skyum-Nielsen påkom der under læsningen af ”Natfolden” ligeledes ubehag: ”Ja, der indfinder sig faktisk en art væmmelse, som hurtigt slår over i decideret kvalme.”

I ”Natfolden” optræder en person, som minder umådeligt meget om Lars Løkke Rasmussen (V), og efter at TV 2-reporteren har beskrevet ham som stangberuset, føjer han til: ”Jeg ønsker at se formanden dø/ helst en langsom død.”

Mon ikke mange fandt, at det talte til Løkkes ære, at han kvitterede på sin Twitter-konto med et moddigt? ”Han trækker. En frihedens lanse? Et bøddelsværd? En tantõ? Alt afhænger af præmissen. Ingen ved det. But he did it. Brix-it’s.”

Med sproglige billeder spørger Løkke, hvad Brix egentlig

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.