Claus Meyer: Kære mig som student...

Kristeligt Dagblad har i anledning af de nyslåede studenter spurgt en række kendte danskere, hvilket råd de ville have givet sig selv som student. Husk at nyde det, ville kokken Claus Meyer sige i talen til sig selv som student. Læs eller genlæs

Det er ikke, fordi jeg misunder alle de medstuderende, der drak sig sønder og sammen hver weekend, men jeg har måske ikke været så god til at glæde mig over de ting, som er lykkedes hen ad vejen, siger Claus Meyer i dag.
Det er ikke, fordi jeg misunder alle de medstuderende, der drak sig sønder og sammen hver weekend, men jeg har måske ikke været så god til at glæde mig over de ting, som er lykkedes hen ad vejen, siger Claus Meyer i dag. Foto: Jens Nørgaard Larsen.

Claus Meyer, student 1984, i dag kok, forfatter og iværksætter 

”Langt det vigtigste er at følge sit hjerte. Man kommer længst i livet, hvis man ser andre mennesker med hjertet og ser på sig selv med andre menneskers øjne. Det kræver, at man udvikler en form for kontakt til sit eget og andre menneskers følelsesliv.

Det er vigtigt at lave noget, man synes er vigtigt, og som man brænder for, i stedet for at gøre det, ens far vil have.

Man skal finde et fag, som man elsker og kan gå til, så man lærer tingene. Det gør, at man bliver dygtig til noget med en helt anden lethed, end hvis man føler, det er et åg, man har påtaget sig at bære.

Skulle jeg give mig selv et råd mere, så ville det være: ’Husk at nyde det’.

Det kunne jeg godt have gjort lidt mere ud af. Man får måske kone og børn, arbejder 50 timer om ugen og skal være en god ven, en god ægtemand, udleve sine muligheder og udleve sit potentiale som aktør i en erhvervssammenhæng. 

Der er mange ting, man skal leve op til senere, samtidig med at man også helst skal forsøge at blive den bedste udgave af sig selv gennem livet. Det er en hårfin balance.

Det handler ikke bare om at tjene flest mulige penge eller at få et ridderkors. Det handler også om at være et menneske, der er af stor betydning for de nærmeste. 

Når man er studerende, har man ikke helt så mange forpligtelser. Jeg var nok lidt alvorsfuld allerede som studerende. Det er ikke, fordi jeg misunder alle de medstuderende, der drak sig sønder og sammen hver weekend, men jeg har måske ikke været så god til at glæde mig over de ting, som er lykkedes hen ad vejen.

Jeg har hele tiden haft fokus på den næste opgave, jeg skulle løse, så jeg kunne føle mig god nok og elsket af hele universet.”