De Konservative: Muslimske kvinder skal ud af voldelige ægteskaber

Vi kan simpelthen ikke sidde overhørig, at kyniske indvandrermænd har indført et parallelt shariasystem, hvor ære og religion bruges til at mishandle kvinder

Det er simpelthen grotesk, at forrykte familier har genindført middelalderlige æresbegreber i ghettoerne, skriver Marcus Knuth.
Det er simpelthen grotesk, at forrykte familier har genindført middelalderlige æresbegreber i ghettoerne, skriver Marcus Knuth. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Nogle gange føles kampen mod integrationsproblemer i Danmark som kampen mod søuhyret Hydra. Ifølge græsk mytologi ville der vokse to nye hoveder ud, hvis man huggede et af monstrets ni hoveder af. På samme måde dukker der hele tiden nye problemer op med de ghettomænd, der nægter at integrere sig.

I Det Konservative Folkeparti er vi godt trætte af, at middelaldermænd fra Mellemøsten har bragt deres kvindehad til Danmark. Her i landet sætter vi pris på ligestilling. Danske kvinder har kæmpet for deres rettigheder i årevis. Det skal man ganske respektere, hvis man vil bo her. Vi har tidligere været vidne til, at vanvittige imamer udsteder sharia-skilsmissekontrakter, som groft misrøgter kvinder. Nu viser det sig imidlertid, at familien desværre også træder til, når den rette imam ikke er at træffe på sit kontor.

Forleden beskrev Berlingske, at magten over muslimske kvinders kærlighedsliv er koncentreret hos stærke familier og klaner, der i nogle tilfælde har banderelationer. Familierne er ofte voldsparate, og det betyder, at de mere almindelige imamer ikke tør involvere sig, når kvinderne vil skilles fra deres mænd. Det er simpelthen grotesk, at forrykte familier på den måde har genindført middelalderlige æresbegreber i ghettoerne. Æresbegreber, der er så kvindefornedrende, at det at flygte fra et voldeligt forhold til et kvindekrisecenter opfattes som et brud på familiens ære, der skal sanktioneres. Det er mildt sagt ækelt.

I visse muslimske kredse er det endda korrekt og dannet opførsel, at imamen tager den voldelige mands parti, når kvinden ønsker at blive skilt. Så står kvinden alene, og hvis det overhovedet lykkes hende at slippe væk fra sin magtsyge mand, må hun acceptere helt urimelige krav om aldrig at gifte sig igen eller miste sine børnepenge. Det er så absurd, at man næsten ikke kan fatte, at det foregår lige her på den danske muld. Hvornår fatter de her mænd, at de skal behandle kvinder ordentligt, og at deres sharialovgivning intet har at skulle have sagt i Danmark?

Hvis integrationen nogensinde skal blive en succes i Danmark, skal vi have kvinderne ud af de voldelige ægteskaber og ind på arbejdsmarkedet. Derfor har vi også, blandt andre ting, længe presset på for at indføre krav om 37 timers beskæftigelse, hvis man skal have ret til kontanthjælp eller integrationsydelse. Det er nødvendigt! For vi skal slå hårdt ned på de mænd, som fastholder kvinder i voldelige ægteskaber eller forbyder dem at tage et arbejde.

Vi kan simpelthen ikke sidde overhørig, at kyniske indvandrermænd har indført et parallelt shariasystem, hvor ære og religion bruges til at mishandle kvinder.

Marcus Knuth er folketingsmedlem og udlændingeordfører for Det Konservative Folkeparti. Roya Moore er byrådskandidat og folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti.