DEBAT: Folkekirkens Nødhjælp er Israels argeste modstander

Aktion mod muren i Israel er kun et af flere eksempler på, hvordan Folkekirkens Nødhjælp er Israels argeste modstander, skriver Geoffrey Cain

Billedet viser den mur, som Folkekirkens Nødhjælp i 2004 rejste på Roskilde Festival i protest mod den israelske mur. I år gentages protesten.
Billedet viser den mur, som Folkekirkens Nødhjælp i 2004 rejste på Roskilde Festival i protest mod den israelske mur. I år gentages protesten. Foto: Jakob Boserup.

HVER GANG Folkekirkens Nødhjælp bliver kritiseret, stiller organisationen sig an som en forfulgt uskyldighed, og det har den også gjort efter Tove Videbæk og Edith Thingstrups berettigede kritik af Israelmureni Kristeligt Dagblad den 2. juli.

Men generalsekretær Henrik Stubkjærs defensorat holder ikke. Hovedparten af Folkekirkens Nødhjælps penge kommer fra den danske stat, men det forhindrer ikke organisationen i at føre sin egen udenrigspolitik.

LÆS OGSÅ: Folkekirkens Nødhjælp i modvind efter Israel-protest

Folkekirkens Nødhjælp har længe været Israels argeste danske modstander og kører en uafladelig hetz mod den lille jødestat med midler brugt til andre formål, end donorerne havde tænkt sig. Eksempelvis Jørgen Flindt Pedersens uhyggelig ensidige palæstinenserfilm for en del år siden, som blev finansieret af Folkekirkens Nødhjælp. Eksemplerne er legio.

Et af Folkekirkens Nødhjælps allermest tvivlsomme tiltag har været forsøget på at rense kristendommen for dens jødiske baggrund og at gøre denne baggrund palæstinensisk.

Det startede helt tilbage i 1991, hvor novemberudgaven af Folkekirkens Nødhjælps blad, Nød, fortalte, at de første kristne ikke var jøder, men palæstinensere! Hvilket formodentlig betyder at de var arabere?

Men eftersom araberne først erobrede Det Hellige Land i 600-tallet, må det siges at være en sandhed med modifikationer. Især når man ved, at Paulus og hans mange frænder var jøder.

Et andet mindre fint kneb fra Folkekirkens Nødhjælps side er påstanden om, at Israel står bag de kristne araberes flugt fra Gaza og Vestbredden, selvom alle må vide, at kristne er blevet fordrevet fra hele Mellemøsten. Ifølge en tidligere artikel i Kristeligt Dagblad er hele 100.000 koptere blevet fordrevet under det arabiske forår. Var det også Israels skyld, Hr. Stubkjær?

Mange gange er Folkekirkens Nødhjælps beskyldninger så voldsomme, at man næppe tror sine egne øjne, især når organisationen sammenligner Israel med Nazityskland.

Eksempelvis da Jørgen Rosendahl, en af Folkekirkens Nødhjælps udsendte, engang udtalte til Ekstra Bladet, at kun gaskamrene mangler. Tonen er bestemt ikke blevet bedre siden da.

Og donorerne? De er enten uvidende eller ligeglade.