Det er tankevækkende at følge med para-atlet ud i verden

Para-atlet Peter Rosenmeier undersøger i DR-program, hvilke vilkår personer med handicap har i forskellige lande

Verdensmester i bordtennis Peter Rosenmeier (til venstre) besøger en svømmer i Ukraine i programmet "Rosenmeiers rejse" på DR 1.
Verdensmester i bordtennis Peter Rosenmeier (til venstre) besøger en svømmer i Ukraine i programmet "Rosenmeiers rejse" på DR 1. . Foto: DR. .

Hvad er det, der giver mennesker gåpåmod og selvtillid, selvom de har mere at kæmpe med end de fleste? Hvorfor giver nogle mennesker op, mens andre knokler på mod alle odds for at få et liv? Det giver ”Rosenmeiers rejse” på DR 1 ikke svar på, men det er tankevækkende at følge med Peter Rosenmeier, para-atlet, olympisk guldvinder og verdensmester i bordtennis, ud i verden for at undersøge, hvilke vilkår personer med handicap har i forskellige lande.

Selv har han haft en opvækst, hvor hans forældre har stillet krav til ham om at klare sig selv. Man ser klip fra Peter Rosenmeiers barndom, hvor hans far siger, at man ikke skal have ondt af Peter eller af hans forældre. Peter var som barn en lille fyr, der ville selv – og han fik lov til både at ville og prøve selv.