Vi bør støtte Sara Omar

Når en ung kvindesom Sara Omar, som netop har udgivet bogen ”Dødevaskeren”, hvori hun beretter om sin og mange andres kamp mod undertrykkelse i det muslimske miljø, står et hav af rettroende såvel som kulturmuslimer klar til at angribe hende og hendes personlige erfaringer.

Den klassiske ”det er ikke den rigtige islam” eller ”svin islam til og så bliver du kendt” bliver lige så hyppigt brugt som en taxa hjem fra julefrokost.

Men når en imam, som om nogen repræsenterer islam, taler om stening af kvinder, drab på jøder og andre uhyrligheder, så er de selvsamme modstandere af Sara Omars bog helt stille i den offentlige debat.

Ja, faktisk, når man konfronterer disse typer med blandt andet udtalelser fra disse imamer, så bliver man mødt med en arrogance og påtaget fornærmelse. Her er klassikeren: ”Det har intet med mig at gøre.” Eller: ”Bare fordi én muslim gør sådan, betyder det ikke, at alle gør.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Sara Omar taler om nødvendigheden af en reformation, har hun ret. En reformation i form af et nyt tankesæt.

Jeg blander mig ikke i, hvilken religion folk skal have, det er en sag mellem den enkelte og vedkommendes Gud. Men når religion overskygger det saglige og de gode argumenter, så bliver det simpelthen fordummende.

Vi bør støtte Sara Omar og de mange andre kvinder, som oplever eller har oplevet det samme.

Mustafa Sayegh er musiker og foredragsholder.