Blå blok rimer på kulsort klimafornægtelse

Et regeringsskifte vil sætte en stopper for Danmarks grønne eventyr, skriver Ida Auken (R). Er folketingsvalget i virkeligheden et valg mellem grøn og sort blok?

Et regeringsskifte vil sætte en effektiv stopper for Danmarks grønne eventyr, mener Radikale Venstres, Ida Auken. Foto: Mikkel Barker

Folketingsvalget tegner mere og mere til at blive et valg mellem grøn eller sort blok. Mens de fleste af os i 1990'erne og 2000'erne indså, at klodens temperatur stiger - og at stigningen hovedsagelig er menneskeskabt - er denne erkendelse ikke trængt ind hos Liberal Alliance.

Liberal Alliance antyder gang på gang, at verdens klimaforskere og såmænd også FN's Klimapanel, IPCC, er fulde af løgn.

Det er noget af det værste vrøvl, vi længe har hørt. Hvilken planet bor Liberal Alliance på?

På planeten Jorden var 2014 ifølge verdens meteorologiske organisation (WMO) det varmest målte år nogensinde. Dermed er 14 af de 15 hidtil varmeste år alle forekommet i det 21. århundrede. De målinger gør et meget stort indtryk på os.

Så mens Liberal Alliance forsøger at tale problemet væk, er vi i fuld gang med at løse det. Vi har igangsat en grøn omstilling, der har bragt Danmark tilbage i en global grøn førerposition, der ikke kun gør verden grønnere, men også Danmark rigere.

I modsætning til Liberal Alliance mener vi, at vi har et ansvar for at løse verdens klimaudfordringer. Vores generation er den sidste, der sidder med løsningen på klimaudfordringerne i egne hænder. Den luksus vil vores børn ikke have. Derfor skal vi handle - nu.

Den grønne omstilling er en guldrandet forretning for Danmark. Alene sidste år steg eksporten af grøn energiteknologi med 15,4 procent og er nu på 43,6 milliarder kroner. Til sammenligning steg den samlede vareeksport med 0,6 procent.

Vi beviser i disse år, at et moderne velfærdssamfund kan køre på ren grøn energi. Det er efterspurgt over hele verden. Men vi har kun det tekniske forspring til låns, så længe vi vil slås for det. Andre lande som Kina står på spring for at indtage det marked, Danmark nu har en pæn del af.

Et regeringsskifte vil sætte en effektiv stopper for Danmarks grønne eventyr. For nok pynter Venstre sig med lånte, grønne fjer - men de er flankerede af partier, der enten ikke anerkender de menneskeskabte globale klimaforandringer, eller som åbent erkender, at de vil bremse den grønne omstilling efter et valg.

Løkke har allerede taget bestik af situationen - og vil nu ikke længere kæmpe for et Danmark frit for olie, kul og gas i 2050.

Hvis det lykkes sort blok at genvinde magten, er Danmark i fare for at miste vækst, job og eksport - og verden er i fare for at miste sin grønneste frontløber.

Ida Auken er medlem af Folketinget for Radikale Venstre