DF-ordførere: Bevar kristendomsfag på læreruddannelsen

En udviklingsgruppe opfordrer igen til, at man fjerner KLM fra læreruddannelsen. Forslaget er et typisk udtryk for vor tids manglende forståelse for, at den kristne arv er de vestlige samfunds vigtigste kulturelle fundament

Jens Henrik Thulesen Dahl.
Jens Henrik Thulesen Dahl. . Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Tilbage i 2013 var der en heftig diskussion om, hvorvidt kristendomskundskabs-, livsoplysnings- og medborgerskabsfaget (KLM) skulle fjernes fra læreruddannelsen, da den skulle revideres.

Dengang lykkedes det os sammen med de øvrige borgerlige partier og Enhedslisten at redde faget, men nu skal vi åbenbart til kamp for kristendommen igen.

En udviklingsgruppe nedsat af Forsknings- og Uddannelsesministeriet opfordrer nu endnu en gang til, at man fjerner KLM fra læreruddannelsen.

Forslaget er et typisk udtryk for vor tids manglende forståelse for, at den kristne arv er de vestlige samfunds – herunder Danmarks – vigtigste kulturelle fundament.

Sekulariseringen af samfundet har ført til en misforstået opfattelse af religion som fordums skrot, som vi for længst burde have forkastet, og afskaffelsen af KLM ville kun være næste skridt i den udvikling.

Man har allerede fjernet konfirmationsforberedelse i skoletiden og juleafslutning i kirken, så eleverne ikke har begreb om deres kristne baggrund, og nu kan vi så altså gå videre til lærerne.

Hvad værre er, at kristendommen bliver ofret på multikulturens alter, når konfirmander for eksempel i stedet kan blive sendt på besøg i moské – et sørgeligt knæfald for islam og multikulturens gospel.

I Dansk Folkeparti vil vi kæmpe videre for, at lærere også fremover skal gå ind til lærergerningen med en grundlæggende dyb forståelse for kristendommens betydning for vores kultur, vores land, som de kan give videre til eleverne.

At forhindre afskaffelsen af KLM på læreruddannelsen er næste skridt i den kamp.

Mette Dencker er kirkeordfører for Dansk Folkeparti, og Jens Henrik Thulesen Dahl er uddannelsesordfører for Dansk Folkeparti.