Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Debat

Pensionist: Digitaliseringstyranniet er en stressfaktor

Digitaliseringstyranniet bidrager ikke til at forsøde eller forlænge mit liv, skriver 80-årige

JEG ER 80 ÅR og skal nu igen til eksamen.

For to år siden blev jeg fritaget for elektronisk post fra det offentlige. Der stod ikke noget om tidsbegrænsning i kommunens skrivelse.

Tilfældigt blev jeg for nylig gjort opmærksom på, at det kun gælder for to år. Jo, når jeg gennemlæser de fire sider bilag til skrivelsen, kan jeg af uddrag af loven og bekendtgørelsen se, at det er rigtigt nok. Jeg har desværre en ”kognitiv funktionsnedsættelse”, som der står, på dette område, som nok ikke bedrer sig de næste to år, snarere tvært‑ imod.

Hvorfor mon jeg i gymnasiet havde latin og græsk som hovedfag og senere frivilligt kastede mig over russisk? I skolen prøvede man at lære mig matematik uden større held.

Alle forstår nok, at der er grunde til, at nogle mennesker bliver ingeniører og andre for eksempel sproglærere eller psykologer. Men for digitaliseringsreligionens ”ypperstepræster” er det åbenbart svært at anerkende og acceptere, at der eksisterer et ”religiøst” mindretal. Vi er blevet vor tids kættere.

Digitaliseringstyranniet er for mig blevet en stressfaktor, som i alt fald ikke bidrager til at forsøde eller forlænge mit liv.

Jens Stenberg er pensionist