Du vil mætte mig med glæde

”Du lærte mig livets veje, du vil mætte mig med glæde for dit ansigt.”

Apostlenes Gerninger 2, 28

Telefonen ringer. ”Vil du komme og tale over emnet ’En glad Gud’,” lød det. Jeg havde en smule tøven, for kan man sige sådan? ”Glædens Herre, vær vor gæst,” synger vi, når vi sætter os til bords. Glædens Herre – det er fint, men går det an at tale om en glad Gud? Åh jo, da han var færdig med skaberværket, står der, at han så, hvor godt det var.

Se, den glæde kender vi alle, når vi står med et stykke arbejde, som er færdigt. Når man selv er en klovn til den slags, er det en fryd at se, det som andre kan præstere. Håndværkeren, der kan konstatere, at det nye vindue er helt perfekt. Ingeniøren, som fryder sig over, at den nye bro er, som den skal være, så den kan holde i rigtig mange år.

Anderledes er det ikke med Gud.

Himlens og jorden skaber glædede sig, da skaberværket var færdigt. Netop derfor var det også en smerte uden lige, da det snart efter kørte af sporet, så det ikke længere var godt. Sygdom og død hærgede. Naturkatastrofer knuste. Ondskaben regerede. Der var ikke andet for end at trække i kedeldragten igen og begynde forfra. For nu skulle det ødelagte genoprettes. Det var det, der skete, da han sendte sin enbårne søn til verden. ”Min fader arbejder stadig, og jeg arbejder også,” sagde Jesus (Joh. 5, 17), da nogle jøder skældte ud over, at han helbredte en syg på sabbatten. Men Gud kan jo ikke holde sabbat, før alt er godt!

Den glade Gud – det er han, når han ser, at nu er alt fuldbragt. Det kostede dyrt, men netop derfor er glæden over det fuldbragte også stor. Bare folk nu får lært at følge livets veje! ”Veje, Gud tør kende,” som vi synger det. Det er derfor, ordet om Jesus Kristus skal forkyndes, og hvordan reagerer Gud så, når et menneske tager imod budskabet om Jesus Kristus? Med glæde!

”Sådan, siger jeg jer, bliver der glæde hos Guds engle over én synder, som omvender sig.” (Luk. 15, 10). Flaget går til tops i Himlen, når bare en enkelt får øjnene op for denne herlighed!

Jo, det er helt på sin plads at sige ja til at tale om emnet ”Den glade Gud”, så det gør jeg.

Frede Møller er pastor emeritus

"Ordet" er Kristeligt Dagblads daglige bibelrefleksion.