Prøv avisen
Debat

En bøf skal være af kød, tak!

"Dem, der foretrækker alternative plantebøffer, er velkommen til det, men danske bøffer skal være af kød," mener Erling Bonnesen (V). Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Greenpeace og andre vil erstatte kødet med planteprodukter. Det står Greenpeace og andre frit for at fravælge kød, men forbrugerne behøver ikke lade sig pådutte moraliserende og ensidige holdninger, skriver miljø- og fødevareordfører Erling Bonnesen (V)

En god bøf, steak, flæskesteg eller anden kødret af dansk kød er godt, sundt, sikkert og klimavenligt.

Grøntsager og salat er også godt, men ikke, hvis det er det eneste, der er på tallerkenen. En bøf skal være af kød og gerne med tilbehør og helt efter forbrugernes eget valg, mix og sammensætning.

Kød er vigtig i varieret kostsammensætning. Kød indeholder protein og er vigtig for kroppens opbygning og vedligeholdelse. Greenpeace og andre vil erstatte kødet med planteprodukter. Det står Greenpeace og andre frit for at fravælge kød, men forbrugerne behøver ikke lade sig pådutte moraliserende og ensidige holdninger.

Danske bøffer af kød er verdens mest klimavenlige. Vælg dansk kød i stedet for udenlandsk, så er man også grøn og hjælper klimaet. Fødevareproduktionen, også kød, er steget de seneste 25 år. Samtidig er udledningen af drivhusgasser fra fødevareproduktionen i Danmark faldet med 20 procent. Med dansk kød spiser vi mere klimavenligt end tidligere.

Dansk kød er produceret med højt niveau på fødevaresikkerhed og lavt medicinforbrug. Dem, der foretrækker alternative plantebøffer, er velkommen til det, men danske bøffer skal være af kød!

Erling Bonnesen er folketingsmedlem og miljø-og fødevareordfører for Venstre