En falsk kaptajn og en ægte gentleman

Mærsk-kaptajnen Thomas Lindegaard Madsen demonstrerer overskud og er en sand gentleman, selvom hans billeder bliver brugt til at svindle tusindvis af kvinder verden over i TV 2-dokumentaren "Kaptajnen og de 1000 kvinder"

Kaptajn Thomas Lindegaard Madsen har fået sin identitet stjålet og brugt til at bedrage tusindvis af kvinder fra hele verden.
Kaptajn Thomas Lindegaard Madsen har fået sin identitet stjålet og brugt til at bedrage tusindvis af kvinder fra hele verden. . Foto: Aberdabei Film / TV 2.

”Verden vil bedrages”, lyder en gammel vending, som man ofte nok har lejlighed til at genkalde sig. 

Det er umiddelbart et underligt udsagn for, hvem vil gerne bedrages? Det er da noget, man netop helst vil undgå. Men bedraget kan være så smukt og løfterigt, at man tror det mod bedre vidende og den sunde fornuft. Sommetider lyder noget for godt til at være sandt, men det kan også lyde så godt, at man bare vil tro, at det er sandt. 

”Satan selv giver sig jo ud for at være en lysets engel”, skriver Paulus, og den sataniske metode er bedrageriets essens. Man skjuler sit sande selv og sit virkelige ærinde og giver den som lysets engel, et ærligt menneske eller måske en kærlig mand og forelsket bejler. Det sidste er tilfældet i TV 2-dokumentaren ”Kaptajnen og de 1000 kvinder” om et usædvanligt omfattende bedrag eller svindelnummer. Man kan svindle med så meget, men ægteskabssvindel er noget af det værste svindel. Vel er det ikke forbudt at knuse andre menneskers hjerter, så ville retssystemet snart bryde sammen under byrden af sager, men det er forbudt at misbruge andres identitet og bruge den til at fralokke forelskede sjæle deres penge. 

”I kaptajnen og de 1000 kvinder” er kaptajnen Thomas Lindegaard Madsen, som virkelig er kaptajn på et stort containerskib hos Mærsk og også sidder med i koncernens bestyrelse. Ingen falsk profil, men en mand af kød og blod med begge ben på jorden og skibsdækket. 

Der er imidlertid bedrageriske sjæle, som har skønnet, at Thomas Lindegaard Madsen fremtræder med en sådan maskulin og maritim charme, at hans identitet kan bruges til at knytte forbindelse med kærlighedssøgende kvinder. Og det har de haft forbavsende held med. Flere end 13.000 kvinder fra hele verden svarede, da Thomas Lindegaard Madsen efterlyste ofre for svindelnummeret. 

Man må anerkende modet hos de kvinder, som stillede sig frem på TV og fortalte, hvordan de via de sociale medier var blevet kontaktet af den falske kaptajn Thomas og overøst med søde beskeder og kærlighedserklæringer. Ulla fra Hvidovre, Anita fra Broager og Pia fra Nordjylland spurgte ikke til sandsynlighed, men fulgte deres hjertets længsel.

Samtidig oplevede Thomas Lindegaard Madsen at blive kontaktet af mange kvinder, der troede, at det var ham, som havde bedraget dem. Således måtte kaptajnen under Mærsk-flaget døje på grund af kaptajnen under falsk flag. Thomas Lindegaard Madsen fik stjålet sin identitet, og kvinderne fik stjålet deres hjerte. Selv var han homoseksuel uden amourøs interesse i det andet køn. 

Thomas Lindegaard Madsen viste sig i øvrigt som en sand gentleman, da han sagde ja til at mødes med Ulla. Det var en fin gestus, at hun fik lov til at møde den ægte kaptajn, som var lige så sympatisk, som den falske kaptajn foregav at være det. I de næste afsnit af ”Kaptajnen og de 1000 kvinder” prøver TV2 at finde den falske kaptajn Thomas. 

Han eller de fortjener virkelig en offentlig kølhaling for nu at blive i det maritime.