Er der dødsdrift i Europa?

”De europæiske befolkninger vil have mistet det eneste sted i verden, vi kunne kalde for hjem”. Disse ord af den britiske forfatter og tænketanksdirektør Douglas Murray fra et essay bragt i Kristeligt Dagblad havde grebet Mads Brügger, chef på Radio24syv. Det fremgik af ”P1 Debat”, som den forgangne uge netop diskuterede Murrays påstand om Europa som i færd med at begå selvmord.

”P1 Debat” diskuterede i den forgangne uge Douglas Murrays påstand om Europa som i færd med at begå selvmord

”De europæiske befolkninger vil have mistet det eneste sted i verden, vi kunne kalde for hjem”. Disse ord af den britiske forfatter og tænketanksdirektør Douglas Murray fra et essay bragt i Kristeligt Dagblad havde grebet Mads Brügger, chef på Radio24syv. Det fremgik af ”P1 Debat”, som den forgangne uge netop diskuterede Murrays påstand om Europa som i færd med at begå selvmord.

I studiet var foruden Mads Brügger også Carsten Jensen, Stine Bosse, Knud Vilby og Benn Q. Holm. Kun Brügger svarede utvetydig ja til Murrays dystre påstand, Benn Q. Holm svarede både og, men de øvrige debattører nægtede det kulturelle selvmord. Carsten Jensen medgik, at Europa var i krise, men han fandt nyt håb i Macrons valgsejr i Frankrig og betvivlede, at islamisterne skulle være ”en eksistentiel trussel mod Europa”.

Stine Bosse satte sin lid til et revitaliseret EU, som skulle finde fælles løsninger. Mads Brügger betonede, at Europa havde sovet tornerosesøvn og i blind naivitet lukket mørkemænd ind over grænserne og fandt det eksempelvis dybt skræmmende, at den

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.