Er Lars løkke Rasmussen en "pragmatisk hykler"?

Lektor og ph.d. Silas F. Harrebye er åbenbart "faldet pladask" for Løkke. Han kalder Moderaternes formand en såkaldt "pragmatisk hykler"

Lars Løkke Rasmussen (Mod) er ekspert i pragmatisk hykleri, og det kan være godt for samfundet, mener forsker, der har skrevet en bog om politisk hykleri.
Lars Løkke Rasmussen (Mod) er ekspert i pragmatisk hykleri, og det kan være godt for samfundet, mener forsker, der har skrevet en bog om politisk hykleri. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix.

Og ikke mindre i disse dage, hvor både Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K) overvejer at gå i regering med Mette Frederiksen (S), som de under valgkampen omtalte som dybt skadelig for landet. Politikere skifter ofte standpunkt, og tanken, om hvorvidt dette kun er nedbrydende, eller i virkeligheden også opbyggeligt, har fået lektor og ph.d. Silas F. Harrebye til at skrive bogen "Til forsvar for hykleriet".

Han optrådte torsdag med sin bog i DR 2's Deadline, og pointen er, at hykleriet også rummer noget sundt for demokratiet, eftersom det kan medføre vilje til at se indad, skifte holdning og tænke visionært på ny. Bevægelsen kan med andre ord være nyttig som drivkraft i den enkelte, alt imens vores konstante fordømmelse af vendekåbemekanismen ifølge forskeren kan svække virkelysten hos politikerne, der af frygt for at blive kaldt hyklere undlader at formulere stærke holdninger.