Få øjnene op fra din iPad og kig mod himlen

Hvis det er dårligt for øjnene at sidde for meget indenfor og kigge på sin iPad, kan man passende gå udenfor at lytte til naturens egne lyde

Med hjælpen fra app'en BirdNet kan man genkende fugle på deres fløjt. Det kunne eksempelvis være en stor flagspætte, som ses på billedet.
Med hjælpen fra app'en BirdNet kan man genkende fugle på deres fløjt. Det kunne eksempelvis være en stor flagspætte, som ses på billedet. Foto: Ole Gabrielsen/Biofoto/Ritzau Scanpix.

De seneste dage har medierne sat fokus på, at langt flere børn i dag end tidligere bliver nærsynede. Børnene sidder for meget inde, kigger for meget på iPads og mobiltelefoner, og de får ikke nok dagslys. Moderne teknologi får også skylden for, at børn udvikler problemer med hørelsen, fordi de bliver udsat for al for meget høj lyd direkte i ørerne.

Kuren er enkel: Gå udenfor, se op og se ud – og lyt til naturens egne lyde! Men lige så enkelt det lyder, lige så svært er det i praksis at bryde med indgroede vaner om noget i ørerne, indeliv og skærmtid.