Folkekirken som dørmåtte

"I forbindelse med påsken har videnskabsjournalist Lone Frank optaget en video i Københavns Domkirke. Her latterliggør hun alt det religiøse bavl og opfordrer folk til i stedet at søge svar på store spørgsmål i videnskaben." Foto: Screendump fra Facebook

Vi lever i en rå medietidsalder, hvor ord og holdninger produceres i et sandt raseri i kampen om opmærksomhed. Kirken skal ikke lægge rum til det hele, skriver Sørine Gotfredsen

En af de største opgaver i det store mediehav er at få opmærksomhed. Det vilkår har ikke mindst visse ateister forstået.

Sidste år var vi vidne til en ateistisk kampagne, der målrettet gik efter at tømme folkekirken for medlemmer, og i forbindelse med påsken har videnskabsjournalist Lone Frank optaget en video i Københavns Domkirke. Her latterliggør hun alt det religiøse bavl og opfordrer folk til i stedet at søge svar på store spørgsmål i videnskaben.

Én ting er niveauet for eksistentiel samtale, der fortsat kendetegnes ved tiltagende primitivitet, mens noget andet er trangen til at provokere mest muligt i det offentligt tilgængelige kirkerum.

Lone Frank er tilknyttet Weekendavisen, hvor chefredaktør Martin Krasnik har udtalt, at der ikke er noget problem, da man jo fik en tilladelse til at filme af en person på stedet. Og ja, rent praktisk blev vejen banet, sandt nok, men episoden efterlader et stort og påtrængende spørgsmål: Hvorfor benytter visse ateister denne infantile ”se, hvad jeg tør-taktik”, når de gerne vil høres?

Og nej, det kan ikke sammenlignes med Muhammed-tegningerne, der udgjorde en principiel

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.